Otthon

Mûanyagok reneszánsza

Ötleteket keresel, hogy megváltoztasd a konyhádat? Ime néhány megoldás, hogy igazodva saját igényeidhez egyéni hangulatot kelts a konyhádban. Játssz el a színekkel és stílusokkal!

Kattints a képekre a nagyobb méretű változatokhoz!

Némi változtatás a felszerelésen és a kiegészítőkön, és anélkül, hogy nehéz munkába fognál vagy nagy költségekbe vernéd magad, új díszletet alkothatsz. Kiválaszthatod a számodra leginkább megfelelő stílust a high-tech, az erős színek és a nosztalgikus közül.






High-tech a napfény színeivel

A te konyhád mindig munkára kész, tiszta, rendes és csillogó. Modern eszközökkel szerelted fel, hogy gyorsan és hatékonyan dolgozhass. A gépek és a környezet lényegében az acél színét viselik, ami valóban nagyon modern hatást kelt, de nem hideg egy kicsit? Semmi vész: ha kedveled az ipari szépséget, nem kell beletemetkezned ebbe a fagyos hangulatba. Legkönnyebben a nap színeivel melegítheted fel a fémszínű konyhafelszerelést. A citrom, a narancs bármely árnyalatát alkalmazhatod a tűzpirostól a világos fűzöldig. Hogy ugyanakkor megőrizd a high-tech szellemét, koncentrálj a fényhatásokra: a csillogásra, fényvisszaverődésekre, azaz a lakkozott, zománcozott felületekre.





A legerősebb hatást úgy érheted el, ha sárga zománcos konyhaasztalt választasz. Ha már megvetted az asztalodat, leterítheted sárga viaszos terítővel is, vagy bevonhatod öntapadós tapétával. A kiegészítő felszerelés leghatásosabb anyaga a kerámia: az égetett kerámiamáz csillogása utolérhetetlen, de fölhasználhatsz műanyag alátéteket, tálcákat is. Színes üvegből készült poharakkal és étkészlettel fokozhatod a hatást. Az ezüstszínű edények és a csillogó fém-teafőző igazán a te konyhádba való.






A szín ereje


Nem csak nyáron! Az energiadús, pozitív hangulatot keltő színek egész évben jót tesznek. Ha unod a hagyományos fehér falakat, fehér konyhabútort és étkezőasztalt, dobd fel konyhádat élénk színekkel, öltöztesd pirosba és kékbe! Ezekkel a kifejezetten élénk színekkel vidám és életteli, harmonikus hatást kelthetsz. Ha gondolod, kövesd a képen látható megoldást, vagy rendezd be a konyhát saját kedvenc színeiddel. A nagy fehér felületeket hagyd meg, túl nagy munka lenne átfesteni vagy áttapétázni őket. Koncentrálj a kis tárgyakra: étkészletre, pohárkészletre, a szalvétára is!

Elég egyetlen nagyobb felületen érvényre juttatni a két szín közül az egyiket, hogy
jelezzük a kompozíció irányvonalát. Válassz egy kék vagy piros színű lámpaburát a konyha közepére.




A kisebb tárgyak már csak erre válaszolgatnak. Nem szükséges a kék és a piros azonos árnyalatát alkalmazni mindig, nehéz is lenne pontosan azonos színű tárgyakat összeválogatni, az égkéktől a türkiszig, a rózsaszíntől a ciklámenig bármelyik árnylatot felhasználhatod, de csak kisebb mennyiségben. Ne felejtsd el: a fő téma a piros és a kék kontrasztja. Számodra a legmegfelelőbb anyag a színes üveg és a műanyag.


Mert ez műanyag…





Nem tervezel hosszú időre? Kevés pénzből fiatalos, vidám és nőies konyhát szeretnél? Konyhád nagyobb felületei pasztellszínűek? Nosztalgiát érzel a hetvenes évek iránt? Íme a te stílusod! Nőiesen kedves konyhát varázsolhatsz a finom krémszínű vagy azúrkék felületekkel. Ha nem tervezel hosszú időre, netán az albérlet konyháját szeretnéd otthonosabbá tenni, vásárolj nyugodtan műanyag asztalt és műanyag székeket. A kiegészítők is lehetnek műanyagból. A hetvenes évek hangulatát kelti a fonott műanyag kenyértartó vagy tányéralátét, az apró virágos felületek vagy a nagy virágminták a bögréken. Kihasználhatod a műanyagnyelű étkészlet színét hozzáigazítva a tányérokét is.













Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top