Otthon

Dobd fel az irodát!

Vidám cikkeket kéne írnom az újévrõl, az új kezdet csodálatos lehetõségérõl, meg ilyenekrõl. De a munka lassan akaródzik beindulni. Teszek egy könnyû sétát írás elõtt, s akkor mit látok a virágboltban: cikláment.

A rózsaszín, a telet, fagyot, havat kinevető virág éppen télre időzíti virágbontását, hogy kirángasson minket lehangoltságunkból vidám tónusaival. A ciklámen nagyon igényes szobanövény. A fűtött szobában hamar díszítőértékét veszti, viszont hűvös helyen sokáig gyönyörködhetünk benne. Öntözésére oda kell figyelni: fontos, hogy a gumót soha nem érheti közvetlenül a víz.





A ciklámen sokoldalú virág, mi persze a rózsaszínt javasoljuk, mert ez jól illik az nlc-hez, a visszafogottabb ízlésűek viszont fehér színűt is választhatnak, de akad világoskék is és lila is.

Ha irodádból szeretnéd száműzni az egyhangúságot, jól meg kell választanod növényed helyét, minthogy a hűvöset kedveli. Ha ez sikerült, egészen tavaszig virágzik te és főnököd boldogságára.

Virágzás után pihenési időre van szüksége, amit az öntözés csökkentésével érhetünk el. Miután lehullatta az összes levelét, a gumót világos helyre állítva mérsékelten újra elkezdhetjük a locsolást. A levelek megjelenése után ültessük át.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top