nlc.hu
Otthon
Mutasd a mosdódat, megmondom, ki vagy

Mutasd a mosdódat, megmondom, ki vagy

Minden itt dõl el. Hogy hogyan kezdjük a napot, és miként fejezzük be. Itt válik belõlünk komoly üzletasszony, bájos kolléganõ vagy éppen a végzet asszonya. Nem mindegy hát, hogy milyen is a mosdónk, s annak környezete.

Kattints a képekre a nagyobb méretű változatokhoz!





Ha szereted a krómot és a high-tech csillogást, ugyanakkor fürdőszobádban mégsem egy fogorvosi rendelő hideg és távolságtartó hangulatát akarod visszaidézni (és miért akarnád?), akkor a divatos króm mosdócsészét párosíts a fával! A speciálisan kezelt és vízállóvá tett faanyag nem csupán a mosdópult kialakítására alkalmas, de burkolhatod vele akár csempe helyett a falat is. Különösen alkalmasak erre a célra a parafa alapanyagú, furnérozott lapok, amelyeket bármilyen vizes helyiségbe ajánlanak.

Egészítsd ki a kompozíciót egy egész falat betöltő tükörrel, kőpadlóval, króm törölközőszárítókkal, kiegészítőkkel, s most már csak a vendégek gratulációit kell begyűjtened. Azért vigyázz, egy ilyen mosdó csak akkor szép, ha nagyon ügyelsz a tisztaságra.





Romantikus alkat vagy, és ezt szeretnéd is kifejezése juttatni? Ne habozz (legfeljebb csak fogmosás közben), hanem alakíts át a fürdődet! Beépíthető mosdódat süllyeszd kecses, márványlappal (vagy akár csempével) fedett, fiókos dobozba, melynek előlapját vidám színekre festheted. A kedves virágminták a dekorcsempén megadják az alaphangulatot. Különösen jól mutat, ha a díszcsíkot tükörkeretként is felhasználod.

Ha apró mintás tapéta kerül a falra a hidegburkolat fölé, az jóval melegebbé, bensőségesebbé teszi a látványt. Még kell egy kovácsoltvas ülőke a mosdó alá, néhány kiegészítő, és máris irigylésre méltóan egyedi és „lányos” környezet vár Rád felkelés után.






Lehet azonban, hogy sokkal jobban vonzódsz az eredeti, személyre szabott, akár kissé eklektikusan kialakított enteriőrök iránt. Ne fogd hát vissza magad a mosdó környékén sem! Tekintsd azt is a lakószobák egyikének, s annak megfelelő kényelemmel rendezd be. Csempe helyett például nyugodtan maradhat a fal festett, különösen, ha valami szép, antikolt hatású, élénk árnyalatot választasz. Érdemes utánaérdeklődni a festékboltban, hogy melyik fajta bírja a legjobban a párát, melyikben van penészesedést gátló anyag. A mosdószekrény akár egy kimustrált szekrényből is készülhet, csak a teteje legyen mindenképpen vízálló anyagból. Természetesen a stílusnak megfelelően régies, nosztalgia csaptelep illik ide, meg például egy szép Blondel keretes tükör. S mivel a célunk ezúttal nem más, mint hogy a fürdőben is szobakomfortot teremtsünk, kellenek személyes képek, régi metszetek, festmények a falra, sőt akár még egy perzsaszőnyeg is a lábunk alá.





Aki inkább a rusztikus felületeket, a természetes anyagokat részesíti előnyben, az is megtalálhatja a magához illő stílust. Mint például ezt a csupa terméskővel burkolt fürdőt, melynek szépségét a szabálytalan darabokból kirakott, színjátszó felület adja. Egyszerűségétől elegáns és mutatós, ám talán kicsit túlságosan is hűvösnek tűnhet. Ha szeretnéd a kő hidegét kicsit enyhíteni, válassz fa mosdópultot, meleg cseresznye-vörös színben. Krómezüst mosdóval nem csak szuper divatos, de rendkívül látványos fürdőd is lesz.





Vagány vagy és trendérzékeny? Úgy hiszed, meg tudsz birkózni a minimál jellegtelenségével, funkcionalista szemléletével és a high-tech ipari jellegével a saját fürdőszobádban is? Nos akkor vágj bele, és szerezz be egy csupa metál mosdópultot! Minél durvább a kidolgozása, annál jobb. Készülhet áttört fémlemezből, az sem baj, ha az állványszerű polcok összeillesztésénél még a csavarok is kilátszanak. Hiszen éppen ez benne a pláne. S ha véletlenül a barátnőid megkérdezik, melyik gyár udvarán, esetleg egy MÉH telepen bukkantál-e erre a szerzeményre, rá se ránts! Nem Veled van a baj, inkább velük, hiszen fogalmuk sincs róla, hogy mi a trendi mostanában…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top