nlc.hu
Otthon
Trenditõl a klasszikusig a viccesen át

Trenditõl a klasszikusig a viccesen át

Ha dzsinn nem is lakik mindegyikben, a lámpák többsége csodákra képes. Nemcsak világítanak, de segítségükkel egy szempillantás, pontosabban egy kattintásnyi idõ alatt megváltoztathatjuk otthonuk hangulatát.

Kattints a képekre a nagyobb méretű változatokhoz!


Sejtelmes fényekre van szükséged kedvesed elcsábításához? Romantikus, szűrt derengésre vágysz egy kellemes vacsora mellé? Vagy éppen barátaiddal töltöd az estét, s ehhez szeretnél egyedi díszletet? A különféle hangulatlámpák nem csupán különleges atmoszférát teremtenek, de kiemelhetik, kihangsúlyozhatják a szoba egy-egy szép részletét, csendéletét. Ráadásul maguk a lámpák is remek kiegészítői, dísztárgyai lehetnek a térnek. Nézzünk körül tehát hol, milyen asztali lámpákra vadászhatunk!







Nem félj, senki sem fog kockafejűnek nézni pusztán azért, mert beleszerettél ezekbe a gyönyörű, kocka alakú lámpákba. Nem is csoda, hiszen a Desidea Stúdióban megrendelhető Cubi lámpák valóban gyönyörűek, homokfújt muránói üvegből készültek. Tökéletesen illenek minden modern környezetbe, különösen a minimál jellegű enteriőrökbe, amelyekben a tér díszei lesznek. (44 400 Ft, 54 800 Ft Desidea Fénystúdió, 1061 Andrássy út 3. www.desidea.hu)








Ha igazán trendi vagy és vagány, akkor az ötvenes évek divatját visszaidéző retro-t is magadénak érzed majd. Ennek a stílusnak jegyében fogantak ezek a meghökkentő, kontrasztos színvilágú és merész motívumokkal dekorált lámpák, amelyek megfelelő háttérrel hihetetlenül jól mutathatnak, és egy csapásra elkergetik az unalmat otthonodból. (21 200 Ft Inno Shop 1092 Budapest, Ráday u. 45. www.innoshop.hu)









Békebeli idők hangulatát hozza vissza ez a gyönyörű, szecessziós asztali lámpa. Ha lakásodat antik bútorokkal rendezted be, vagy szívesen kevered a modernet a régivel, akkor ennek a sárgarézből készült, eredeti minta alapján, hagyományos technikával készített darabnak mindenképpen ott a helye a kisasztalodon. (45 900 Ft Patinás Lámpa Kft. Bp., 1062 Bajza u. 62. www.patinas.hu)









A szépség sokszor éppen az egyszerűségben rejlik. Tudják ezt a divatos formatervező cégek is, hiszen a legkelendőbb típusok többsége a lehető legsematikusabb formákat ismétli. Kerek vagy négyzet talp, vékony szár, henger alakú ernyő. A Vienna lámpa krómszínű talpon áll, váza feketére festett fémből készült, henger-ernyője műanyag. Állólámpa, mennyezeti lámpa és falikar is tartozik a családhoz, és valóban szépen mutat egy modern enteriőrben. (41 984 Ft Pirex Lakberendezési Stúdió Bp. VI. Paulai Ede u. 17.)







Eleged van a modern, hideg hangulatú darabokból, mégis valami dizájnosat és trendit szeretnél? Akkor az Essedra fatalpas lámpáit Neked találták ki, hiszen sokkalta bensőségesebb hatást keltenek, mint fémvázas társaik, ugyanakkor az okkeres, szövött textil hatású műanyag lámpaernyőkön át a fény is melegebben szűrődik át. (24700 vagy 34300 Ft Assistance Bureau Bp. Maros u. 22 XII. www.lampainfo.hu)








Ami autóban a Mercedes, az lámpában a Flos. Nem is csoda, hiszen a világhírű formatervezők elképzeléseit megvalósító cég lámpái már-már fogalommá váltak a lakberendezésben. Egy-egy sikeres kreációnak szimbolikus tartalma, stílustörténeti jelentősége is van. Nézd meg például ezt az óriás reflektor formájú, bordás fémoszlopban végződő Taccia lámpát Achille és Pier Ciacomo Castiglioni tervezésében. A látszólag közönséges lámpa poénja, hogy az üvegtest, melynek homorú felét különleges fényvisszaverő fémréteg borítja, levehető és tetszés szerinti módon állítható attól függően, merre szeretnénk irányítani a fényt.
A búrában ugyanis nincs égő, üres, az izzó a lenti lábazatban van. Persze ára is van a remekműnek, így csakis igazi ínyenceknek és műértőknek ajánlható. (371 250 Ft Fonte Bútorház. Bp. Budaörsi út 153. www.flos.com / www.fonte.hu)








Nem kevésbé exkluzív a Flos egy másik csodája sem, ám jóval lágyabb és romantikusabb. A Philippe Starck tervezte Romeo Moon asztali lámpa nem véletlenül kapta a nevét, hiszen az ezüstösen ragyogó ernyő valóban a hold sejtelmes és hűvös fényét juttatja eszünkbe. A nemes eleganciával megoldott, matt króm váz és a csodaszép ernyő persze nem olcsó mulatság. Álmodozni persze ingyen is lehet. (232 031 Ft Fonte Bútorház. Bp. Budaörsi út 153. www.flos.com   /  www.fonte.hu)







Bohókás, vidám és komolytalan. Olykor pont erre van szükségünk, s ha éppen ilyen hangulatod támad, vegyél magadnak egy Mamut lámpát az IKEÁban. A jajdezöld műanyag láb, a nagyonpink műanyag ernyő nem akar többnek látszani, mint ami. Egy nagyon jópofa asztali lámpa, amelyet ha megunsz, nyugodtan továbbajándékozhatsz egy gyereknek is… (3990 Ft IKEA, www.ikea.hu)








Különleges, mégsem drága. Ezt a kékesszürke, tűzálló zománc lábon álló Limbo lámpát is formatervező álmodta meg, mégpedig a svéd Maria Kariis, ráadásul a körmintás üveg ernyő a megint divatba jött pop-art világát juttatja eszünkbe. (3990 Ft IKEA, www.ikea.hu)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top