Otthon

Modern tojások szokatlan színben

Ehhez a stílushoz UniPaint lakkfilcet használtunk. A lakkfilc nem mosható le, de rendkívül jól fed, így a száradás után a sötét felületre ismét felvihetünk világos színeket.







Kattints a képre!
Elegendő egy lila és egy rózsaszín filc is ahhoz, hogy varázslatos látványt hozzunk létre, de természetesen a színek tárházát kedvünkre bővíthetjük, alakíthatjuk.

1-2. A legegyszerűbb megoldás: rózsaszín filccel foltokat festünk, majd száradás után lila színnel kitöltjük a réseket. Ugyanígy készül a négyszínű tojás is: zöld, narancs, pink színnel rajzoljunk négyzeteket, majd a lila filccel fessük be a kimaradt részeket.

3. Rajzolhatunk lágyabb formákat is. Először a pinkkel húzzunk szabálytalan vonalakat úgy, hogy kisebb-nagyobb felületeket szabadon hagyunk. Ezeket belülről körberajzoljuk a lila filccel, majd világoszölddel kitöltjük.

4. A narancs- és a zöld színű filccel szabálytalan foltokat festünk a tojás felületére, száradás után rózsaszínnel behálózzuk, majd a rácsok azonos oldalára sötétlilával árnyékokat színezünk.


































5-6.
Ezt a technikát azok is alkalmazhatják, akik rajzolásban, figurák felfestésében bátortalanabbak. A lakkfilcet lazán húzogassuk a tojás felületén. A vonalazást száradás után ismételjük meg egy másik színnel, ez helyenként lefedi majd az előzőt. A véletlenszerűen egymásra kerülő vonalak érdekes hatást keltenek. A két színt egymás után váltogatva használjuk, de gazdagíthatjuk a mintát egy harmadik színnel is. Látványos, ha a vonalazást különböző irányban, vagy szabálytalanul húzva is kipróbáljuk.





FONTOS
A hűtőből kivett, festésre szánt tojásokat hideg vízben tegyük fel főni, máskülönben könnyen megrepedhetnek. Ha a tojást nem akarjuk később megenni, háromórai bő, erősen sózott vízben való főzéssel tartósíthatjuk (az elfőtt vizet időnként pótoljuk). Főzés után azonnal hűtsük le a tojásokat hideg vízzel, majd mosogatószeres szivaccsal mossuk át a felületüket. A tojás ezek után már nem ehető, de nem is fog megzápulni.

Kellékek:
UniPosca kúpos hegyű filcek, 450–750 Ft
UniPaint lakkfilc, 450 Ft
(Telér Trade Kft.; a további üzletek nevei és címei a Lelőhelyek rovatban találhatóak)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top