nlc.hu
Otthon
Rendhagyó húsvét kint és bent

Rendhagyó húsvét kint és bent

A húsvét megünneplésének mikéntje õsi hagyományokban, szokásokban gyökerezik. A friss virág, a barka, a nyuszi és a hímes tojás mind-mind olyan szimbólum, mely régóta jelképezi ezt az ünnepet.






Kattints a képre!
A színpompás dekoráció, a tarkabarka tojások az újraéledő természetet idézik, ám a hagyományok tisztelete mellett megengedhetjük magunknak, hogy olykor-olykor a szokásostól eltérő módon díszítsük fel otthonunkat.

Az ünnepi asztal díszei

Finoman elegáns és harmonikus lesz az ünnepre terített asztal, ha a sokféle szín helyett egyetlen hozzánk közel állót választunk, és ennek különböző árnyalatait használjuk a díszítéskor. Mi a különleges mályvaszínű tulipánokhoz hangoltuk a terítőt, a szalvétákat,
a tojásokat és az apró díszeket. Kiegészítésképpen a tavaszváró zöldet, a frissen kinyílt levelek üde árnyalatát használtuk.

Így készül a mályvaszínű szalvétagyűrű:

Alapanyagok, kellékek:
1 mm átmérőjű, puhább alumíniumdrót
nagyobb szemű lila kásagyöngy





Első lépésként a drót egyik végét hajlítsuk vissza, majd körülbelül 20-25 cm hosszan fűzzünk fel rá nagy szemű kásagyöngyöt, és a drótot, mint a kezdéskor, egy kis hurokkal zárjuk le. Mindkét végére hajlítsunk egy-egy nagyobb hurkot díszítésnek, és végül egy megfelelő átmérőjű hengeres tárgy (pl. festékes- vagy gyógyszeres üveg) segítségével hajlítsuk formára. Összetekert textilszalvétára húzva mutat igazán.

Alapanyagok:
gyöngyök, 50 Ft/5 g, 200 Ft/50 g
(MinerAli Kreatív Ékszer; további kreatív boltok listája a Lelőhelyek rovatban, a 69. oldalon)

A Praktika e havi számában megtanulhatsz székhuzatot, ünnepi párnát készíteni, megtudhatod, hogyan készül az ünnepi asztalterítő és kaspó, gyertyakoszorú, csuhétulipán és még sok minden más.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top