Otthon

Segítség a lakásban

A Domestos igen hatásos szer. Csak egy flakon és milyen sok mindenre használható! Az eredmény pedig ragyogó tisztaság és igazi higiénia.







Elpusztítja a gombákat, spórákat, vírusokat és baktériumokat
Töményen

A Domestos igen hatásos, de igen erős szer. Töményen csak ott használjuk, ahol erre van szükség. Ilyen például a WC, a fürdőszoba, és konyhánkban a mosogató és a szeméttároló környéke.

Fecskendezd a szert a WC-kagyló pereme alá, és hagyd egy órán át hatni, majd öblítsd le. Az ülőkét, a fedelet, a kagyló külsejét elég csak áttörölni. Ne felejtsük ki az öblítőtartály gombját vagy annak lehúzóját sem!

A baktériumok a kezünkről könnyen átkerülhetnek minden tárgyra, amit érintünk, érdemes tehát letörölni a kilincseket és a csapokat is. A kád, mosdó, zuhanyzótálca koszfoltjait szintén megszüntethetjük ezzel a módszerrel.






Ruhák fehérítéséhez, fertőtlenítéséhez
A lefolyó- és túlfolyónyílásokba, a szennyvízelvezető csatornákba öntött kis mennyiségű tömény szer elpusztítja a baktériumokat, feloldja a lerakódott zsírt és megelőzi a kellemetlen szagok keletkezését. A fürdőszobában, WC-ben, konyhában lévő szemetest rendszeresen töröljük át, amennyiben saját szemétgyűjtő kukánk van, ennek sem árt a kezelés!

Figyelem! A kilincsek, csapok, különösen az utólag színezettek és a vékony műanyag réteggel bevontak a tömény szertől elszíneződhetnek, ezért végezzünk próbát. Nem árt előbb meggyőződnünk a tisztítandó felület színtartóságáról egy kevésbé látható helyen!






Hígítva


Ha hígítva használjuk a Domestost, az arány 50 ml 5 liter vízhez! A gyakorlatban ezt úgy érhetjük el, ha a felmosóvödröt félig töltjük vízzel, és hozzáöntünk két és fél kupaknyi szert, avagy teletöltjük a vödröt, és hozzáadunk 5 kupaknyi Domestost.

A kevésbé szennyezett helyek, a tömény szerre érzékeny bútorok (konyhaszekrény, fürdőszobaszekrény, gyerekbútor stb.), illetve a nagyobb felületek (padló, csempe) fertőtlenítésére hígítva használjuk a Domestost.

A kád, a zuhanyzótálca csúszásgátlóit, a fürdőszoba gumiszőnyegét, a mosógép elmozdulásgátlóját, a műanyag zuhanyfüggönyt, a konyhai és fürdőszobai szivacsot, a konyharuhákat, az edénysúrolókat, keféket áztassuk, illetve mossuk ki Domestos-oldatban. Mosás és áztatás után alaposan öblítsünk!






Rendszeres fertőtlenítés


A WC-kefét célszerű hígított Domestosban tárolni.
A konyhai mosogatót és szárítót, a mosogatógép szűrőit és belső felületét is áttörölhetjük vele. A rozsdamentes acélt és a műanyagból készült felületeket a szer nem bántja! Célszerű tisztítás után vizes ruhával áttörölni.

A hűtőgépet, különös tekintettel a hústároló, tojástartó polcokra, rendszeresen fertőtlenítsük. Az oldatot hagyjuk a felületen hatni minimum 20 percig, majd alaposan töröljük át tiszta vizes szivaccsal, és hagyjuk megszáradni, mielőtt visszapakolunk.

A hússzeletelő késeket, vágóollókat, a fa és műanyag deszkát, a konzervnyitókat, a húsdarálót, a szeletelő- és turmixgépet mosogassuk el vízzel hígított Domestosszal.

Az elszíneződött, megsötétedett teáscsészék és porcelánedények, a befőttesüvegek, a műanyag tea- és kávéfőzők, a szagelszívók foltjai könnyedén eltávolíthatók az oldattal.
A kisgyermekek műanyag játékait, a járóka, babakocsi műanyag és fa felületeit is fertőtleníthetjük hígított Domestosszal. Ne felejtsük el öblíteni, majd megszárítani.
A háziállatok etetőtálkáit előbb mossuk ki bármely zsíroldó mosogatószerrel, majd áztassuk 10 percig a Domestosos oldatban. Öblítés után foghatók használatba ismét.





A tippeknek korántsem értünk a végére, használhatjuk az oldatot a zongora billentyűire, a telefonra, a hosszabbító zsinórok megtisztítására, a virágcserepek mohájának, a szellőzők gombáinak, a fal és csempék közti fuga penészfoltjainak eltávolítására, a redőnyökre, a fehér, kerti műanyag székek színének visszanyerésére, de még a háztető algátlanítására is. Se szeri, se száma a helyeknek, ahol elkel a higiénia, a szennyeződések megszüntetése.

Kertes házak lakói tudják, hogy a fagyos föld felengedésével megbolydulnak a hangyák, és előszeretettel menetelnek lakásunkig némi ínyencség után kutatva. Tegyünk egy Domestosszal átitatott vattadarabot az útjukba. Csak a hangyák maradnak el, az eredmény nem.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top