Otthon

Virágos takarítás

A természet ébredésével egy idõben számos vírus, baktérium és élõsködõ is elszaporodik, ezért a tavaszi nagytakarításnál a fertõtlenítésrõl sem feledkezhetünk el.







Elpusztítja a gombákat, spórákat, vírusokat és baktériumokat
De olyankor, amikor odakint hétágra süt a nap és friss levegő árad be a nyitott ablakon, még a házimunka is kellemesebb. És hogy könnyebb is legyen, tarts velünk!








A ruhák fehérítéséhez, fertőtlenítéséhez
A takarítás is szakma! Tudni kell a fortélyait, fogásait, ismerni a tisztítószereket, hogy a megfelelő feladatra a legjobbat válasszuk. A tisztítószerek folyamatosan változnak, szerencsére előnyünkre! Ükszüleink még korommal tisztították a sparheltet, homokos, vizes ronggyal a kályhát, ecetes vízzel és újságpapírral az ablakot. Így a nagytakarítás akár két-három napjukat is igénybe vette. Ma már könnyedén megúszható néhány óra, de legfeljebb fél nap alatt. Hogyan?




Dolgos tisztítószerek





Egyes hidrogénperoxidot tartalmazó szerek használatával (mint például a Cif Oxy-Gel) elfelejthetjük nagyanyáink egyik legfárasztóbb munkáját, a padlósúrolást. A tisztítószer helyettünk dolgozik. Behatol a szennyeződés alá, a peroxid bomlása közben a reakcióképes oxigénatomok egymáshoz kapcsolódva (O2) kis levegőbuborékokat hoznak létre, melyek segítenek fellazítani a koszt, így az könnyedén eltávolítható lesz.

A Domestos pedig hipót tartalmaz, mely a baktériumoktól a vírusokon át a gombákig minden ismert kórokozót elpusztít. Így nemcsak tisztít, fertőtlenít is. A hipó a száradás után a természetben is megtalálható semleges anyagokra, konyhasóra és vízre bomlik. Nyugodtan fertőtleníthetjük Domestosszal mondjuk a vágódeszkát, miután apróra daraboltuk rajta a pörköltnek szánt húst, majd öblítés után zöldséget apríthatunk rajta, élelmiszereinkbe nem kerül klór! És nem kell felkapni a földön játszó gyereket a frissen mosott és már száraz padlóról, nem lesz semmi baja, ha rátenyerel.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top