nlc.hu
Otthon
Hogyan vegyük rá férjünket a tavaszi nagytakarításra?

Hogyan vegyük rá férjünket a tavaszi nagytakarításra?

A legtöbb férfi rémálma, ha tavasszal felesége arra akarja rávenni õt, hogy a hétvégi foci helyett maradjon otthon takarítani. Ilyenkor a férjek gyakran panaszkodnak hát- és fejfájásra, vagy azonnal valami fontos munkát kell elvégezniük, amit az irodában már nem tudtak pénteken befejezni.








Sok nő azonban sikeresen veszi rá férjét a nagytakarításra. Ők e családi program megbeszélésekor nem a takarításra teszik a hangsúlyt, inkább filozofikusan közelítik meg a kérdést. Tudják, a tavasz az újrakezdés ideje. Ilyenkor nemcsak a természetben kezdődik meg a változás, hanem az ember is újult erővel indul neki a jövőnek. Ha így tekintjük a problémát, akkor még a tavaszi nagytakarítás is sokkal többet jelenthet az unalmas és monoton munkánál. Sok család ilyenkor szabadul meg a télen felhalmozott lomoktól, hogy rendet és tisztaságot teremtsen maga körül. A rendrakás egyfajta belső megtisztulás is egyben. A fejekben is helyükre kerülnek a dolgok. Így lélekben is képessé válunk az új, a friss gondolatok befogadására.

Persze gyakran a filozofikus megközelítés kevés. A legtöbb férfi kimondottan ügyetlenül bánik a háztartási eszközökkel, de ma már egyre több az olyan elektromos gép, amely egyszerű kezelhetőségével, praktikus funkcióival még a legsutább férjeknek is megkönnyíti a házimunkát. Ilyen például a Samsung Stardust típusú porszívója, amelyet a portartály mellett Twister előszűrővel is felszereltek. A tervezők ezzel a technikával szeretnének segíteni abban, hogy elkerülhessük a porzsákban való matatást, ha férjünk véletlenül felszippantotta a fülbevalónkat vagy a gyerek játékát.

A porszívó sok mást is tud, például apró lámpácskák jelzik, ha megtelt a porzsák, így esély sincs arra, hogy apuka leégesse a porszívó motorját. A Samsung tervezői azokra is gondoltak, akik a már említett hátfájásra hivatkozva szeretnék kihúzni magukat a házimunka alól. A gépnek teleszkópos, méretre állítható, fém csöve van, ennek markolatán helyezték el a vezérlőgombokat. Így nem kell lehajolni, ha ki vagy be akarjuk kapcsolni a gépet. A Samsung tehát mindenre gondolt, így új alibi után kell nézniük azoknak, akiknek ezek után sincs kedvük a nagytakarításhoz.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top