Alapanyagok, kellékek:
12-14 szál szegfű
1-2 szál jácint
macifű
rügyező ágacska
selyem- és organzaszalag
nedves tűzőhab
fém tortaforma
1. Érdekessége ennek a kompozíciónak, hogy a sokak által unalmasnak vélt (nagyon tartós!) vágott virágot, a szegfűt használja nagyobb tömegben. A virágok halványzöld színe fokozza a virágdísz tiszta szépségét. A tortaformát béleljük ki a darabokra vágott tűzőhabbal, és öntözzük be alaposan. Ellenőrizzük, hogy nem folyik-e, nehogy később vízfoltot hagyjon az asztalon. (A biztonság kedvéért érdemes fóliával kibélelni a sütőformát.) Vágjuk le a szegfűk fejét ferde metszlappal, 3-4 cm-es szárral, és tűzzük egymás mellé a formába.
2. A szegfűk szárát vágjuk fel kisebb darabokra, és a virágfejek közötti részt töltsük ki ezekkel a zöld, levélkés részekkel. Annyit használjunk belőlük, hogy elfedjék a tűzőhab felületét.
3. A jácintvirágzatról csipkedjük le a virágokat. Ezeknek tölcséres a szerkezete, ezért hatot-nyolcat könnyen fel tudunk fűzni belőlük egy-egy macifűszálra. Díszítsünk így fel 8-10 szál macifüvet. A virágok száma fűszálanként változó legyen.
4. A felvirágozott macifűszálak két végét bújtassuk a virágfejek közé, szabálytalan elrendezésben. Az apró rügyes, zöld ágacskát is tűzzük a kompozícióba. Végül a sütőformát kössük körbe az organza- és szaténszalagokkal.