nlc.hu
Otthon
Hova tegyem a monitort?

Hova tegyem a monitort?

A legtöbb háztartásban ma már mindennapi berendezési tárgy a számítógép és tartozékai, de a fehér dobozos, mûanyag készülékek nem éppen az esztétikum csúcsdarabjai.

Mit tehetünk?

1. Modern és igazán egyedi, mindenesetre formabontó megoldásokkal bír ez a négyemeletes komputer-állvány. Ívesen hajlított, feketére festett csővázán cseresznyeszínű, vese alakú asztallap, illetve polcok állnak, maga a gép szinte lebeg rajta. Olyanok válasszák ezt a lendületes, fiatalos, kicsit bohém darabot, akik szeretik az extravaganciát, munkájuk közben nem kell sok papírt, forrásmunkát használniuk (csak így, csupaszon mutat jól az asztal), és akik különben is hajlamosak az eredetiségre. (K.I.D. Irodabútor Stúdió, Bp. Hungária krt 102. 251-2887)

2. Mindig a legegyszerűbb megoldások a legnagyszerűbbek. Ha már van dolgozód, de nem szereted nézni a gépeket, vagy eleve ilyenre vágysz, akkor figyelmedbe ajánlom ezt a szürkére hangolt, köríves függönyös kreációt. A nyitott polcos számítógépasztal köré, akár egy zuhanyfülkében, mindent elrejtő textil-falat húzhatsz, amelynek külön előnye, hogy magát a függönyt kedved, hangulatod, illetve a lakás színei szerint változtatgathatod, sőt akár valami bolondos, mintás dekoranyagból is készítheted.(Ikea) 


3. A skandináv stílus jellegzetessége a világos fa használata és az egyszerű vonalvezetés, letisztult, használhatóságot előtérbe helyező formatervezéssel. Ez a nyír furnéros dolgozó összeállítás jó példája a svéd bútortervezésnek, az asztal fiókelőlapjai lehajthatóak, s így ráteheted a billentyűzetet, illetve az egeret. Hasznos, kis fiókokkal tarkított polc és nyomtatótartó elem is tartozik az összeállításhoz. (Ikea)

4. Bár a számítógép a modern kor találmánya, de azért a klasszikus enteriőrök kedvelőinek otthonába is beilleszthető. Ezt bizonyítja ez a sötétre pácolt, tiszta fából készült íróasztalra telepített home-office, amelyet szép, gazdagon faragott könyvespolc egészít ki. Hagyományos angol stílusban tartva, rózsamintás függönnyel, perzsaszőnyeggel kiegészítve nagyon elegáns és barátságos látvány. (Practic Romantic
Lakber. Kft. B. VIII.József krt. 60. 299-0053)

5. Fiatalok, első otthonosok, albérletben lakók választása lehet ez az igazán laza összeállítás, amely tulajdonképpen néhány olcsó, de praktikus darabból áll. Az egyszerű, barkács munkapadra, vagy rajzasztalra is emlékeztető nyers, natúr asztalhoz vad, piros forgószéket és papírból gyártott, fiókos tároló dobozokat társítottak. (Ikea)

6. Egyszerre modern és elegáns ez a matt króm lábakkal felszerelt, bükk asztallapos dolgozó, hozzá fiókos elem, és irattárolásra is alkalmas alacsony szekrények tartoznak. Szépségét az érdekes alakú, hullámíves asztalnak köszönheti, de igazán nyerő az óriási, pályaudvarra illő órától lett. (Vivax Győr, Közép u. 16. 96/418-180)

7. Nem kell feltétlenül új bútorokat venni vagy csináltatni, ha számítógép asztalra van szükségünk, különösen akkor nem, ha a többi berendezési tárgyunk is régi. Ha szereted az antik fenyőbútorokat és van egy szép író-, vagy fésülködőasztalod, egy kis ravaszsággal könnyedén monernizálhatod. Ezúttal a középső, szélesebb fiókra fedlap készült a klaviatúra számára, amikor a gépet nem használják, a rátét levehető és az asztal alján lévő sínbe csúsztatható, és a fiókot máris betolhatjuk a benne lévő billentyűzettel együtt. Ugyanilyen szisztéma szerint működik a jobboldali kisfiók is, amelyen az egér tartható. (Egyedi darab, hasonló stílusú bútorokat a Kéttemplom Galériában, Bp. Gyulai Pál u. 10. Találhatunk.)

8. Ha becsukod az ajtaját, egyszerű fehér szekrénykének tűnik, kinyitva azonban praktikus mini-iroda. Rendetleneknek és kislakásban élőknek kifejezetten ajánlható, feltéve persze, ha ez a minimál megjelenésű darab illik a lakásodba. (Ikea)

9. Fenyőből készült ez a ruhásszekrény méretű dolgozókuckó. A bútor belsejében nemcsak a számítógép fér el, de kényelmesen tárolhatunk benne iratokat, apróbb tárgyakat is, sőt megfelelő világítással is felszerelhetjük. Ráadásul az ajtószárnyak belső felét emlékeztető táblaként is használhatjuk, felső, üvegezett ablakától pedig könnyedebb, szellősebb az összhatás. (Ikea) 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top