Otthon

Nyomtatható bordûrök

Néhány évvel ezelõtt még nagy divat volt mintás tapétával borítani a lakást, de ma már sokkal szívesebben választunk egyszínû falakat. Ezek nagy elõnye, hogy – akár világos, akár sötétebb árnyalatúak – sokkal könnyebben díszíthetõek.





A mintás csíkokat otthon is elkészíthetjük, ha segítségül hívjuk a modern technikát.

Alapanyagok, kellékek:
HP Photosmart 7660-as nyomtató
A4-es fehér papír
papírragasztó stift
ragasztóspray
sniccer
vonalzó

1. Szerkesztés és nyomtatás
Tervezhetünk saját mintát is, vagy a bemutatott bordűrök közül töltsünk le egyet a Nők Lapja Café honlapjáról. A HP Photosmart 7660 tintasugaras nyomtatóhoz mellékelt HP Photo & Imaging segédprogramban nyissuk meg a kiválasztott képet, és nyomtassuk ki a szükséges példányszámban. Egy A4-es lapon két sor minta található, ez összeillesztve körülbelül fél méter hosszúságú lesz.






2. Felhasználás
Vágjuk körbe sniccerrel a mintacsíkokat úgy, hogy egyik végükön hagyjunk 1,5 cm-t az összeillesztéshez. Ezeket ragasztóstifttel állítsuk össze kb. 150 cm-es darabokká úgy, hogy a minta eleje és vége illeszkedjen. Ragasztóspray-vel fújjuk le a hátoldalukat (egyszerre akár két szakaszt is), majd ragasszuk fel a falra.





TIPPEK:
• Egy kis ügyeskedéssel elkészíthetjük a bordűrünket teljes hosszában is! Ehhez használjunk HP Banner Paper elnevezésű végtelenített papírt. Ügyeljünk rá, hogy a lap széléig futtassuk ki a képet.
• A tintasugaras nyomtatókban használt festék vízben oldódik, ezért a bordűrt csak olyan helyre tegyük, ahol nincs kitéve az elázásnak.
• Ha megunjuk a díszítőcsíkokat, azokat újakra cserélhetjük. Használjunk olyan ragasztóspray-t, amely visszaszedhető.







Virágos bordűr>>
Labdás bordűr>>
Kockás bordűr>>

Szükséges szoftver: Adobe Acrobat>>

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top