Otthon

Újra itt a nyár…

A nyári hónapok virágözönében igazán nem tûnik túlzásnak, ha szép, nagy csokorról álmodozunk… Könnyedén el is készíthetjük kedvenc színeink szerint választott virágokból.




Egyszerű, kerti virágokból is alkothatunk különleges csokrot. A fonott kaspóba állított élénk színű virágok a nádszálakból kanyarított gallérral a legkisebb erkélyen vagy az étkező asztalán is egy teljes nyári pompájában illatozó virágoskert képzetét keltik.

Így készül a virágdísz:

Szükséges kellékek:
üvegváza (vagy befőttesüveg)
fóliával bélelt, fonott kaspó
nedves tűzőhab
tátika
szarkaláb
boglárka
nádszálak





1. Az üveget állítsuk a kaspó közepébe. A tűzőhabot vágjuk akkora hasábokra, hogy a kaspó és az üveg közötti részt ki tudjuk tölteni velük. Alaposan áztassuk be, mielőtt a helyükre illesztenénk.





2. A nádszálak egyik végét szúrjuk a tűzőhabba. A nádszálat törjük, hajlítsuk meg több helyen, és a másik végét a tűzőhabba bújtatva rögzítsük. Ezt ismételjük, amíg elkészül a csokrot körülölelő gallérrész.





3. Végül a virágokat állítsuk bele a vízzel feltöltött üvegbe, és rendezzük el mutatósan a csokrot, amely tartósabb lesz, ha a virágok vizébe vágottvirág-tartósítót teszünk. A virágok szárát ferdén vágjuk le, hogy nagyobb felületen tudják felszívni a vizet.

Tipp: Ha nem bízunk virágrendezői képességünkben, magába az üvegvázába is tegyünk néhány keskeny hasábot a nedves tűzőhabból. Ha azután ezek közé állítjuk a virágszálakat, rögtön könnyebb lesz kialakítani a csokor formáját. Mivel nehéz cserélni a vázában a vizet, tegyünk bele vágottvirág-tartósítót, vagy szemcseppentővel egy-két csepp hipót.





További szín- és virágvariációk:
• pasztell rózsaszínek: mályva, viola, flox (lángvirág), kasvirág
• sárgák: ökörfarkkóró, gyűszűvirág, bársonyvirág, kardvirág
• kékek, lilák: sisakvirág, csillagfürt, törökszegfű, viola, harangvirág, dália, ördögszem
• fehérek: margaréta, fátyolvirág, enyves szegfű, kála, liliom
• pirosak, narancsok: kardvirág, dália, tűzliliom, kúpvirág, napraforgó

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top