Otthon

Ragyogjon a fürdõ!

Mindannyian tudjuk, hogy a fürdõszoba és a WC az a hely, ahol nagy valószínûséggel számíthatunk elszaporodó kórokozókra, ha nem csípjük fülön õket idejében! Ne csak magunkat tisztogassuk itt!





Bár ma már sok ablakos variánst is találunk, a legtöbb fürdőszoba és WC nem rendelkezik ablakkal. A párás levegő és a sötét igazi paradicsom a gombák, baktériumok és egyebek számára. Ezért aztán már a berendezés kiválasztásánál igencsak el kell gondolkodni azon, hogy tudjuk majd takarítani a helyiségeteket.


Padlók, falak

Válasszunk olyan burkolatokat, melyek vízállóak, strapabíróak. Legalkalmasabb itt is a járólap-csempe kombináció. Persze ki szeret kilépni a kádból vagy a zuhany alól a hideg kőre? Szőnyegnek legjobbak a főzhető frottírból készült kilépők, ezeket a mosógépben tisztíthatjuk.

A csempét és a padlót se felejtsük el fertőtlenítőszeres vízzel le- és felmosni, minél gyakrabban.



Természetesen igaz ez a szerelvényekre, a kilincsekre és a mosdókagylóra, kádra is.

WC


A WC-kagylóba rendszeresen öntsünk hígítatlan Domestost, így ragyogóan tisztává és kórokozómentessé varázsoljuk. Ha ráadásul fehérek a szaniterek, a színük is gyönyörűen csillogó lesz.

A WC-kefét mindig tartsuk hígított Domestosban, amit rendszeresen cseréljünk. Természetesen az ülőkére is ráfér a fertőtlenítés! Ezt utána alaposan öblítsük le!






Zuhanyzó?

A zuhanyfülke ajtajának sínjében remekül megtelepedhet a lerakódott piszok, vagy elindulhat a penészgombák szaporodása. Ezeket a területeket is gondosan fertőtlenítsük, ahogy a zuhanyfüggönyt is. Különösen figyeljünk azoknak a kis fekete foltoknak az eltávolítására, amelyek bizony penészre utalnak!

A lefolyóknál itt sem árt a szűrő használata, így nem kell majd a hajakat a csőből bányásznunk. Persze nem árt, ha néha fertőtlenítőszert öntünk ide is!


Textilek

A törölközőket és a szőnyeget vagy kilépőt rendszeresen cseréljük, és a lehető legmagasabb hőmérsékleten mossuk. Ha fehérek, fehéríthetjük és




fertőtleníthetjük őket Domestos Fehérítővel.

A fertőtlenítőszereket biztonságosan alkalmazd! Használat előtt mindig olvasd el a címkét és a használati utasítást!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top