nlc.hu
Otthon
Csip-csup a konyhában

Csip-csup a konyhában

Van egy helyiség a lakásban, ahová kedvesünk neheztelõ megjegyzései nélkül vehetünk szinte bármit, aminek az ára nem lép át egy bizonyos határ-vonalat. Ez a különleges elbánásban részesülõ terület pedig a konyha.

Konyhai kütyükből sohasem elég





• Hogyan is képzelhető el egy vidám reggeli ezek nélkül az aranyos, színes kávéscsészék nélkül? Ráadásul kedvesünk egyfajta szerelmes üzenetnek is tekintheti megjelenésüket a konyhapolcon. Semmiképpen ne ábrándítsuk ki ebből a hitéből!





• Minden háztartásban szükség van sörnyitóra vagy csipeszre. Különösen az előbbi fontosságát igyekezzünk hangsúlyozni, amikor egy jól behűtött sörösüveg társaságában bemutatjuk legújabb szerzeményünket, a macifejű nyitót.








• Hogy praktikus-e vagy sem, azt majd a gyakorlat megmutatja, ahhoz azonban nem fér kétség, hogy ez a formatervezett, sárga edényszárító minden pénzt megér. Nem csupán az elmosogatott poharak, tányérok és evőeszközök csöpögtetésére alkalmas ez a darab, de a konyha dísze is, ami egyszerűbb kollégáiról nemigen mondható el.





• Hulladéktárolóra minden konyhában szükség van, miért ne legyen akkor ilyen jópofa, kék fémedény a szemetesünk?





• Pléhből készült a narancsszínűre festett kanna, a fekete pötty mintha a szeme volna, ha jól megnézzük akár egy stilizált madarat vélhetünk felfedezni benne. Ha mégsem, akkor a nosztalgia fűszertartók mindenképpen meggyőznek majd arról, hogy mindnyájuknak a mi konyhánkban a helye.





• Aki szereti a kínai ételkülönlegességeket, az biztosan oda lesz ezekért a vicces rizses tálkákért. Maga a tál kínai arcot mutat, a kis sipkák pedig arról gondoskodnak, hogy ki ne hűljön a felszolgált rizs. Evés közben azért jobb lesz nem elmélyülni a gondolatban, hogy vajon miért egy ember fejéből kanalazgatjuk, vagy pálcázzuk ki a napi betevőt, elvégre nem vagyunk mi kannibálok…





•   Hol van az előírva, hogy minden étkezésnél porcelán- vagy üvegtányérokon kell szervírozni a fogásokat? Ezek a műanyag, sárga, zöld, kék és pink tányérok, poharak különösen ajánlottak nyaralókba és legénylakásokba, illetve olyan otthonokba, ahol olykor, egy-egy viharosabb házastársi csetepaté közben bizony előfordul, hogy a tányérok repülni tanulnak.





• Hajlított fából készült, lendületes vonalvezetésű és egyszerűen gyönyörű ez a modern tálca. Ha azt szeretnénk, hogy kedvesünk minden morgás nélkül tudomásul vegye az új családtagot, szolgáljuk fel rajta ágyban a reggelit.





• Nem csak mi, házi kedvenceink is a konyhában kapják a jó falatokat, miért ne vehetnénk nekik is valami eredetit, mint például ez a zöld cicatál, amihez természetesen macska nyelű lapát is jár, hogy könnyebben kikotorjuk vele a konzerv tartalmát.





• Ha megyünk nyaralni az idén, ha nem, a tengerre gondolni, egy hajóútról álmodozni mindig kellemes elfoglaltság. S mikor jut idő az álmodozásra, ha nem kávézás mellett? Talán ebből az apropóból készült ez a tengerészes, kétszemélyes kávéskészlet a hozzá tartozó fatálcával. És hogy az illúziónk tökéletes legyen, a tikkasztó melegben, miközben capuccinónkat kortyolgatjuk, lógassuk a lábunkat egy lavór hideg vízbe!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top