Otthon

Szeretkezés a nappal

Ezen a nyáron igencsak ki vagyunk éhezve a napsütésre. Milyen jó lenne végre egy egész hétvégét végignapozni egy napozóágyban! Napot nem tudunk az égre varázsolni, de az ágyhoz adhatunk tippeket.




Tengerrel a háttérben jobban mutat, de azért a mi házunk táján is biztosan feldobná a hangulatot egy-két ilyen tikfából készült fekvő-ülőalkalmatosság. Különlegessége, hogy valóban kényelmes, hiszen maga a fekvőfelület bio-ágyakat idéző, lécekből kialakított, bordázott. 









A kerekek csuda jól néznek ki, de nem csupán designból vannak ezekre az ugyancsak egzotikus fa napágyakra szerelve. Ha követnünk kell vele a nap irányát, esetleg megunva a perzselődést árnyékba az árnyékba húzódnánk vele – a kerekek segítségével könnyedén megtehetjük.


 











Még mindig fából, de kevésbé elegánsan. Ez a könnyedebb hangvételű pihenőágy lényegében egy hagyományos, karfás szék lábtámasszal megtoldva. Előnye, hogy kisebb helyen tárolható, egyszerűbben mozgatható, így a kert bármely részén elvonulhatunk vele.









Romantikus, mediterrán kertekbe illő a megjelenése ezeknek a kovácsoltvas vázú napozóágyaknak, ugyanakkor a rájuk feszített, rugalmas anyagnak hála modernek és roppant kényelmesek is. A vastag textil lemosható és párna sem kell rá, ami ugyancsak praktikus.










 


Keleti kényelem a medence partján. Lehet-e csodásabb kikapcsolódást elképzelni, mint hogy kedvesünkkel ebben a rattan napágy-csodában heverészve – kezünkben egy-egy hűsítő koktéllal – élvezzük a nyár, a táj, no és a szerelem szépségeit…?









A minimál jegyében fogant ennek az igazán puritán napozóágynak a terve, amelyet éppen egyszerűsége tesz nagyszerűvé. Bár mindannyian tisztában vagyunk vele, hogy ez is egy elegáns darab, ha netán keleti kempingágyra emlékeztet minket, ne restelkedjünk, tényleg olyan…










Akár egy Bounty-reklám, ráadásul csokiba sem kell harapnunk a feelinghez. Az igazi ínyencek ugyanis nem álmodoznak, hanem beszereznek egy ilyen kényelmes függőágyat, amiben nemcsak napozni, de jókat sziesztázni is lehet.







Modernebb napozóágy könnyű alumínium vázzal, high-tech hangvételben, fa karfákkal, s természetesen kényelmes ülőfelülettel. E szürkére hangolt példány olyan dinamikus vonalvezetésű, fiatalos és energikus, hogy már-már attól kell tartanunk, ha nem nézünk oda, magától elindul.







Letisztultság, tisztaság és modern elegancia sugárzik ebből az ugyancsak alumíniumvázas napozóágyból, s nem csak a kivitelezése, a vonalai, de a hófehér ülőfelülete miatt is. Olyan diszkrét, hogy napolajos testtel nem biztos, hogy bele mernék feküdni…








Ha egyszerűségről van szó, akkor ezt a variációt biztosan nem lehet felülmúlni. Ennek a földre fektetett, bevont matracból és hófogóhoz hasonlító, faszerkezetes háttámaszból álló napozóágynak a komfortja akár házi barkácsolással is kivitelezhető.







Ugyancsak stílusosan egyszerű és ügyesen megoldott ez az akácfa szerkezetes darab, különlegességét az adja, hogy míg a fejrésznél két hangsúlyos fa kerékre támaszkodik, addig a másik vége vékony fémlábon nyugszik, s így szinte a gravitációval dacoló tüneménynek látszik.





S akinek mindez még mindig nem elég, íme két kevésbé légies, bambuszból készült napozóágy, melyeknek éppen bumfordisága adja meg a báját. Hogy mennyire kellemes, arról nem szól a fáma, ám egy-egy szivacsbetétet és pár jókora párnát biztosan nem ártana rájuk dobni…

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top