Otthon

Legyen sárga!

A ragyogó nap és a kerti virágok, a nárcisz, a napraforgó, a kikerics és az aranyesõ színe. Kedvenc gyümölcseink is ebben az árnyalatban pompáznak: a citrom, a körte, a banán, no meg a csodás õszi levelek is. Azért még ne szaladjunk ennyire elõre az idõben...

Maradjunk csak a nyárnál, és persze a sárgánál. Bár az időjárás szeszélyessége miatt nem fürödhetünk az év minden napján annyi napsugárban, mint mostanában, a sárga szín segítségével konzerválhatjuk a nyár könnyedségét, hangulatát


Citromsárga. Belépsz a lakásba, s már az előszobában úgy érzed, mintha minden mosolyogna rád. Ilyen barátságos fogadtatáshoz nem kell más, csupán szép élénksárgára festett falak, amelyek előtt remekül érvényesülnek a fából készült bútorok. S ha a komód melletti székre egy sárga csíkos strandtáskát dobsz, egész éved olyan lesz, mint egy hosszú vakáció…

Aranysárga. Legyen modern vagy akár rusztikus étkeződ meghatározó stílusa, a sárga háttérrel egész egyszerűen nem foghatsz mellé. Felráz és ébren tart, jókedvre hangol, így ennél ideálisabb reggelizőhelyet keresve sem találnál. Válaszd tehát az arany ragyogást, hogy Te magad is ragyoghass egész nap!

Kankalinsárga. Lehet ez a szín pasztell és finom is, mint például ebben a sárga árnyalatokkal variáló fürdőszobában. Derékmagasságig üde kankalinsárga csempe került a falra, ami távolító, térnövelő hatású is, a földre pedig sötétebb tónust választottak, hogy a biztonságérzetet erősítsék és élénkítsék a helyiséget. A világos és meleg színek mellett az elszórt virágminta is a tavaszt idézi.

Klasszikus sárga. A régi kastélyok lakói is tudták, hogy a telített, mély sárga aranyló ragyogásával pompát, eleganciát sugároz. Ha tehát azt szeretnéd, hogy nappalid elkápráztassa a vendégeidet, és kifinomult ízlésedről tegyen tanúbizonyságot, akkor öltöztesd sárgába. Persze mindenképpen válassz lágy esésű drapériákat, klasszikus vonalú bútorokat, szép parkettát is hozzá, hogy a szép árnyalatok megfelelően érvényesülni tudjanak.

Napsárga. Ha a napsugarak ébresztenek, jól kezdődik a reggel, ha a napsárga falakat pillantod meg elsőként a szobádban, már nem lehetsz rossz kedvű még rossz időben sem. Ez a mély árnyalat tágítani ugyan nem tágítja a hálószobádat, ugyanakkor mindenképpen melegebbé, meghittebbé teszi, ami egy hálóban szerintem elengedhetetlen.

Okkersárga. Rusztikus konyhában ideális alapszín lehet ez a sötét okker, amitől azonnal otthon érzed magad. Nagyszerűen megy a terrakottához, a földszínekhez és a fa természetes árnyalataihoz. Különösen látványos hatást érhetsz el, ha a falfelületet szivacs, vagy rongy segítségével antikolod, játékosabbá, mozgalmasabbá, illetve régiesebbé teszed.


Mézszín. Jó lenne munka közben mindig frissnek, élénknek maradni? Legyen mézsárga a dolgozószobád, s meglátod, mennyivel könnyebb lesz öngyilkos gondolatok nélkül belelendülni a robotba. Ez a kellemes sárga ugyanis ösztönzően hat, ugyanakkor jó kedvre is derít.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top