Otthon

Régi textíliák megújult formában

Mindannyian szívesen nosztalgiázunk régiségek, megsárgult textíliák és kézimunkák felett, amelyekhez szép emlékek kötnek minket.







Kattints a képre!
Csak az a gond, hogy a kissé divatjamúlt szőttesek, csipkék nem mindig illenek mai tárgyainkhoz. Adunk néhány jó ötletet arra, hogy mégse kelljen megválnunk ezektől a textíliáktól, hiszen kis átalakítással modern otthonunk részévé válhatnak.


Asztalterítők változatosan
Az ebédlők, étkezők egyik fontos “ruhadarabja” az étkezőasztal terítője. Jó, ha stílusa illeszkedik a helyiség bútoraihoz és nem utolsósorban az alkalomhoz. Egy-egy ódon hangulatú karakteres csipkéből, vagy szép mintájú, horgolt terítőből kis átalakítással divatos és ünnepi darabot készíthetünk, amelyet ügyesen be tudunk illeszteni akár egy fiatalos lakásba is.


Habos könnyedség
A nagyméretű, régi csipketerítő fiatalos lendületet kap a lyukminták közé lazán behúzott széles organza- vagy muszlincsíktól. Játszhatunk a színekkel: akár oldalanként más-más színt fűzhetünk a minták közé. A színek kiválasztásakor vegyük figyelembe, hogy milyen terítéket teszünk az asztalra, és mi illik a környezetben látható egyéb drapériák színeihez. A vékony kelmét keskenyen szegjük körbe, vagy ha van többszálas interlock gépünk, megfelelő színű cérnával tisztázzuk el.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top