Otthon

Szivárványszín párnák áttört mintákkal, csipkébõl

Biztos, hogy modern, fiatalosan berendezett otthonunkban nem tudunk mit kezdeni a nagymamától ránk maradt kisebb-nagyobb horgolásokkal, csipketerítõkkel?







Kattints a képre!
Dehogyisnem tudunk! A harsány színekre festett kézimunkák új életre kelnek az ugyancsak színpompás párnákon, és mondhatjuk, hogy a “retrodivat² jegyében üde színfoltjaivá válnak a lakásnak.


Így készülnek a csipkés párnák:

Alapanyagok, kellékek:
• 40-40 cm pamutvászon (sárga,
• narancssárga, piros) csipketerítők
• ruhafesték (sárga, narancssárga, piros)
• tű, cérna, olló
• kitöltő





1. A csipkék színezése

Fél liter vízben oldjunk fel egy mokkáskanál ruhafestéket, melegítsük fel kb. 80 C fokosra, és tegyünk bele egy kiskanál sót is. Az előzőleg bevizezett csipkét dobjuk bele, és keverés mellett 5-10 percig áztassuk a forró vízben. Nem szükséges forralni, a finom csipkék így is kellő árnyalatúak lesznek. Ha erőteljes színeket akarunk kapni, hagyjuk a textíliát a vízben kihűlni, majd alaposan öblítsük ki, és hagyjuk megszáradni.





2. A csipke felvarrása
Szabjunk ki egy 37×85 cm-es darabot a pamutvászonból. A téglalap közepére gombostűzzük fel a megfestett csipkét, és körben, színével harmonizáló cérnával öltögessük az anyaghoz.





3. A párnanyílás szegése

A téglalap két rövidebb oldalát 2 cm-t duplán visszahajtva varrjuk le az anyag fonákja felé. Az anyagot fordítsuk színével felfelé, hajtsuk a téglalap két oldalát a közepére úgy, hogy a behajtott oldalak fedjék egymást, és így egy 35 cm széles téglalapot kapjunk. Gombostűzzük össze a rétegeket, varrjuk le a két oldalt, majd tisztázzuk el a széleket. Fordítsuk ki és vasaljuk át a párnahuzatot, majd helyezzük bele a párnát.





Alapanyagok:
• Columbus univerzális ruhafesték, 110 Ft/tasak (Kenderkóc)
• színes pamutvászon, 750 Ft/m (Dekor Méteráru)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top