nlc.hu
Otthon
Legyen zöld!

Legyen zöld!

Még mielõtt a fák beszínezik, majd lehullajtják lombkoronájukat, és a gyep besárgul, elveszti ragyogását, nézzünk gyorsan körül a természetben, hátha ihletet kapunk. Hiszen odabent a lakásban is lehet minden zöld.

Ráadásul itt nem kell félni az ősz és a tél támadásától… A zöld szín a frissesség, a megújulás és a nyugalom színe, nagyot tehát nem tévedhetünk vele. Ráadásul a zöldnek van egy különleges tulajdonsága is: remek harmóniateremtő. Gondoljunk csak bele, hogy nincs az a tarka-barka virágcsokor, amelyet a zöld levelek ne rendeznének egységbe. Ha tehát otthonunkban szabadjára engedjük a zöldet, az örök tavaszt költöztetjük be vele a szobába.





Óangol zöld. Elegancia, angolos meghittség, kellemes zsúfoltságérzet, meleg otthonosság. Mindezt a nevéhez méltó óangol zöldre festett falak árasztják magukból, amely karakteressé, s egyben felöltöztetetté is teszi a szobát. Régi vagy régies bútorok illenek hozzá, sok-sok személyes tárgy, bőségesesen alkalmazott kárpitok és textíliák. Nem minden szín illik azonban mellé, leginkább a sötétbarna, cseresznye, illetve a bordó ajánlott.





Vízzöld
. Üdeség, lebegés, modern frissesség, szinte el sem lehet hinni, hogy egy ilyen vízzöldre hangolt konyhában netalán zsírszag terjenghet, esetleg a pörkölt illata… Persze ha működik a megfelelően bekötött szagelszívó, akkor ilyesmiről nem is lehet szó, mindenesetre ez a kékes árnyalatú zöld rendkívül mutatós, ugyanakkor kissé vizes és hideg is. Lehetőleg napsütötte helyiségben alkalmazzuk, különben túlságosan is hűvössé teheti a hangulatot.





Kékeszöld
. Modern és mediterrános enteriőrökhöz is jól illik a zöldnek ez a kékes, élénk és fiatalos árnyalata. Ha hálószobába választjuk falszínnek, nyugodt alvásunk szinte máris biztosítva van, hiszen relaxál, ugyanakkor reggel fel is frissít a látvány. Kovácsoltvassal, régi tárgyakkal különösen hatásos.





Sárgászöld
. Ha gyerekszobába, kislányszobába szeretnénk zöld színt használni, mindenképpen egy melegebb tónust válasszunk, például a sárgával kevertet, ami vidám, otthonosságot teremt, ugyanakkor egy parányi bohémságot, vadságot is tartalmaz. Fűzölddel keverve még üdébb a látvány.





Fűzöld
. Ha valahova, hát a fürdőszobába valóban illik a zöld, hiszen a víz színe is gyakran zöldes árnyalatú, akárcsak az ugyancsak hűvös üvegé. Ám a fűzöld nagyon is modern és merész szín, erőtől duzzadó, stimuláló és sűrű, így aki ilyen fürdőszobában kezdi a napot, azt nem állíthatja meg semmi sem.





Almazöld
. Ha a zöldet meglehetősen sok fehérrel keverjük, pasztell almazöldet kapunk, amely világos, finom szín, jól visszaveri a fényt, és egyaránt jól alkalmazkodik modern és hagyományos bútorokhoz is. Bármilyen helyiségben használhatjuk, ám ha mondjuk az étkezőt pingáljuk ilyenre, úgy érezhetjük, mintha mindig odakint a szabadban falatoznánk. 





Olívzöld
. Merész és egzotikus árnyalat az olívzöld, keleties hatású, éppen ezért illik extravagáns enteriőrökbe is. Hiszen olyan szín ez, amit nem lehet nem észrevenni. Jól mutat a fehérrel és a lakkozott, feketére festett felületekkel, s minden olyasvalamivel, ami eltér a megszokottól. Egy ilyen hall például – mintásra festett parkettájával, látványos térszerkezetével- olyan intenzív hatást kelt, hogy aki itt egyszer megfordul, az soha többé nem felejti el.

Kattints a képekre a nagyobb méretű változatokhoz!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top