Otthon

Középpontban a lámpa

Gyakran elõfordul, hogy egy-egy új tárgy megvásárlása után rádöbbenünk, híján vagyunk néhány stílusos kiegészítõnek. Ilyenkor aztán nem kis fejtörést okoz, hogy mivel tehetnénk még egységesebbé, harmonikusabbá ottohnunkat. Sorozatunk az ilyen kérdések megoldásához nyújthat segítséget.







Kattints a képekre a nagyobb méretű változatokhoz!
Modern

Egyetlen enteriőrben sem marad észrevétlen ez az állólámpa, amelynek gömbölyű üvegburája a víz hullámzását idéző berakással készült. Kisebb vagy nagyobb alapterületű helyiségekben egyaránt elhelyezhető, fontos azonban, hogy világos, szellősen berendezett térbe kerüljön. A bútorok és a kiegészítők legyenek körülötte ugyancsak világosak, pasztellszínűek vagy áttetszők. A lámpa segítségével így a legborongósabb őszi estén is napsütötte hangulatot varázsolhatunk a szobába.
(Bilt, 85 000 Ft)







Minimál


Letisztult vonalak, egyszerű, természetes anyagok jellemzik a pamutvászon ernyővel, wenge színű falábbal, acél talppal készült állólámpát. Karcsú formája miatt kisebb lakásokban is jól elfér, könnyedén mozgatható, tetszés szerint a háló- vagy a nappali szobában is elhelyezhető. Megjelenése a japán lámpákat utánozza. Minimalista stílusban berendezett otthonokban ugyanolyan jól mutat, mint a lendületes vonalvezetésű bútorok vagy a harsány, színes kiegészítők között.
(Bo Concept, 60 350 Ft)






Art deco


Az elegáns megjelenésű, hagyományos formákat követő állólámpa a klasszikus stílusban berendezett otthonokban talál méltó helyre. Tekintélyes méretei tágas teret kívánnak, akár egy egész szobasarkot. Félgömb formájú, fehér üvegburájának köszönhetően kellemes, meleg fénnyel árasztja el a helyiséget. Olvasáshoz is elegendő világosságot nyújt, a délutáni, esti beszélgetések hangulatvilágításához pedig nélkülözhetetlen. Elegáns bútorok, igényes textíliák és míves tárgyak emelik ki valódi szépségét.
(VA Design, 211 375 Ft)

Fotó: Bézsenyi Zsolt

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top