Otthon

Vendégségben Storcz Botondnál

Olimpiai bajnok kajakozónk feleségével és kislányával nyolc hónapja költözött a bájos, Pest melletti településre, ahol végre felépíthették és birtokba vehették álmaik otthonát. Látogatásunkkor kitûnõ sportolónk – aki nemrég, Athénban harmadik aranyérmét is begyûjtötte az ötkarikás játékokon –, büszkén kalauzolt végig a hagyományos berendezésû, harmonikus színvilágú családi ház lakóterében.






Kattints a képekre a nagyobb méretű változatokhoz!

Mondhatjuk, hogy ezzel a házzal az álmainkat váltottuk valóra – kezdi a beszélgetést Storcz Botond. – Az épület a saját elképzeléseink alapján készült, a tervezőnek, Túri Attila építésznek sikerült megrajzolnia álmaink otthonát. Tulajdonképpen néhány konkrét kérésen kívül szabad kezet adtunk neki. Mindketten ragaszkodtunk a fa födémhez, illetve ahhoz, hogy a földszinten tágas élettér legyen, ám, hogy a hálóból nyíljon a fürdőszoba az kimondottan a feleségem, Szilvi kérése volt.


Azt viszont én kértem, hogy mindez a ház északi részére kerüljön. Mivel az egész család szereti a hatalmas tereket, a lehetőségekhez képest a legnagyobb belmagasságú nappalit alakíttattuk ki. Külön kívánságunk volt az is, hogy az étkező, a konyha és a nappali egy légtérben legyen, minden oldalról kijárattal a teraszra.







– Az összes elképzelésünket elmondtuk a tervezőnek, aki elsőre eltalálta az ízlésünket – veszi át a szót a ház asszonya – A kör alakú ablakot én találtam ki, az épített könyvespolc Botond ötlete volt. Túri Attila javasolta az előszoba és a nappali elválasztó falába kerülő, általunk csak „lőréseknek” nevezett nyílásokat, melyeket nagyon megszerettünk, mert jó helyet biztosítanak kedvenc, Dél-Afrikából hozott dísztárgyainknak.






Az aszimmetrikus falakhoz egyedi tervezésű konyhabútorra volt szükség, ez Mihalik Ottó asztalosmester munkáját dicséri. A színek kiválasztásánál a legfontosabb volt, hogy meleg hatásuk legyen. A nappalit háromszor festettük át, mire a megfelelő színárnyalatot megtaláltuk.

(A teljes cikk az Otthon októberi számában olvasható)

Fotó: Székely Péter

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top