Otthon

Karácsonyi csillogás

Karácsony elõtt, ha más miatt nem is, már csak hagyományból is ki szokták takarítani a lakást. Ha pedig a tisztaságtól már minden csillog-villog, jöhet a karácsonyi csillogás.




A karácsony az az időszak, amikor szinte minden megengedett, amit más időszakokban el sem tudnánk képzelni. Ilyenkor telerakjuk a lakást csillogó, egyébként általában giccsesnek tartott tárgyakkal. Azért olyan remek ez az alkalom, mert az egyébként visszafogott ízlésűek is kiélhetik romantikus tárgyak iránti vágyukat.

Ha már minden megengedett ebben a pár hétben, használd ki, és tényleg engedd el a fantáziád. A karácsony hagyományos színein kívül (arany, vörös, zöld), még sok variáció létezik, amelyektől ünnepi lehet a lakás. Az ezüst, a most divatos rózsaszín, a barack és a fehér mind-mind tagja lehet egy igazán hangulatos kombinációnak.






A növényi díszek különösen feldobják és meleggé teszik az atmoszférát. Az adventi koszorú és a fenyőfa már szinte kötelező, de emellett még sok helyre tehetünk pl. ágakat. Ne feledkezzünk el a fagyöngyről, a magyalról, és a gyönyörű színes bogyókról. Fenyőágat vázába is állíthatunk, akár díszeket, szalagokat is tegyünk rá.

Nem árt azonban odafigyelni arra, hogy a díszek egy része nagyon jól fogja a port. Az esetleg antiallergén módon berendezett lakásba ilyenkor számos olyan dolog bekerülhet, ami a jól kialakított rendszert felborítja. A növények közül pl. nem ajánljuk a páfrányok és más, spórás növények alkalmazását. Az apró spórák ugyanis igencsak allergének. Jobb, ha maradunk a fenyőnél!

A díszeket pedig szintén nem árt tisztán tartani. A textilből készültek egy részét akár ki is moshatod. A többi esetében jól jön a portörlő. A szárazvirág-csokrokról egy hajszárító segíthet eltávolítani a port. Persze az utóbbi műveleteknél a porra allergiásak kössék be orrukat, szájukat.


Ilyenkor karácsonykor a megszállott fogyókúrázók is engedni szoktak a szíjon egy kicsit. Ráadásul a szép, színes, csillogó szaloncukrok és más finomságok is remek díszek lehetnek. Vigyázz, hogy olyan csomagolásút tegyél ki mindenki prédájául, aminek színe illik a többi dekorációhoz.






A süti- és csokievésnél viszont nem árt odafigyelni rá, hogy megfelelő viszonyok között tárold a finomságokat. Nagyon jól mutatnak, ha az asztalra, vagy egy polcra teszed ki őket, ilyenkor viszont fokozottan ügyelj a tisztaságra.

Tippünk: a Domestos törlőkendője, amivel garantáltan minden piszkot eltávolíthatsz egy egyszerű mozdulattal.
Szintén jó hasznát veheted a Domestos kétfázisú klórmentes tisztítószerének. Ezek használata után biztos lehetsz benne, hogy nem lesz gond a “szabadban” tárolt finomságokkal.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top