nlc.hu
Otthon
A Tesco a társadalomért

A Tesco a társadalomért

A legkisebb is számít. A Tesco szerint nemcsak az árak tekintetében van ez így, hanem a segítségnyújtásban is. És õk nem kevéssel segítenek.

A Tesco vezetői fontosnak tartják, hogy cégük a környezettel szimbiózisban éljen, s a környező közösségekkel együtt fejlődjön. Az áruházlánc vezetősége úgy érzi, felelősséggel tartozik azért a közösségért, amelynek saját sikereit is köszönheti, és rendszeresen hozzájárul a betegek és a rászorulók gondjainak enyhítéséhez és az áruházakat környező közösségek fejlesztéséhez is, valamint több, helyi jótékony célokat szolgáló kezdeményezést is felkarol.


2004: Aranyág Alapítvány
“A gyermekek egészségéért – az egészséges gyermekekért”

Az Aranyág Alapítványt 1995-ben a TMA Film Kft. alapította azzal a céllal, hogy adományokat gyűjtsön, és támogatásokat juttasson el a magyar gyermekegészségügy részére. Céljuk beteg és mozgássérült gyermekek egészségi állapotának javítása, gyógyulásuk elősegítése, az ápolási helyek felszerelésének korszerűsítése, bővítése.

A most elnyert pályázat által befolyó összegekből a csecsemő- és kisdedgondozásban használatos klinikai eszközök beszerzését, valamint egyéb kórházi vizsgáló- és műtőberendezések megvételét segítik, illetve hátrányos helyzetű gyermekeket gondozó intézményeket támogatnak. Az alapítvány vállalja, hogy – kihasználva országos szintű kapcsolatrendszerét – a Tesco által támogatásként nyújtott keretösszeget beteg vagy hátrányos helyzetű, illetve fogyatékkal élő gyermekek részére juttatja el. Az Aranyág Alapítvány tevékenysége szeretné előcsalogatni az emberekből azt a magatartást, hogy akinek van miből, az természetes módon gondoskodjék arról, akinek nincs. Hiszen a felelősség nem elvont fogalom, nem filozófiai tétel, hanem konkrét gesztus. Az Aranyág célja, hogy a társadalmi felelősségvállalás ne csupán szép szólam maradjon, hanem sokak által megélt gyakorlat legyen.

Honlap»

2003:
A Tesco-Global Áruházak Rt. 2003-ban indította útjára “Az év támogatottja” programot, melynek keretében a vállalat nyílt pályázat útján évente kiválaszt egy, a hátrányos helyzetű gyermekeket segítő alapítványt, amelyet aztán egy teljes éven keresztül segít. 2003-ban a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat volt “Az év támogatottja”.

A Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat maroknyi önkéntessel 1990-ben alakult meg azzal a céllal, hogy a szociálisan hátrányos helyzetű szegény, éhező, árva és más rászoruló gyerekeknek segítséget nyújtson. A program keretében cégünk több tízmillió forintot adományozott a Szolgálatnak, amely 14 éves működési gyakorlatának megfelelően ezt az összeget a különböző gyermekintézmények segítésére fordítja. Az ország valamennyi Tescójában gyűjtőperselyeket helyeztünk ki, lehetőséget nyújtva a vásárlóknak és az itt dolgozóknak, hogy ők is támogathassák azokat a gyermekeket, akiknek a legnagyobb szükségük van rá. Tavaly júliustól májusig több mint 6 millió forint gyűlt össze a perselyekben, melyeket helyi gyermekintézményeknek utal át a Szolgálat a gyűjtés befejeztével.

Honlap»

A társadalmi felelősségvállalás egyéb formái:

Országos Véradó Nap

A Magyar Vöröskereszttel közös szervezésben ez a legnagyobb hazai szervezett véradás. 2003-ban az ország Tesco áruházaiban közel hatezren adtak vért, idén öt óra leforgása alatt 4000 egységnyi vér gyűlt össze. A Tesco 2003-ban elnyerte a Magyar Vöröskereszt arany fokozatú támogatója címét.


Alzheimer Világnap – szeptember 21.

A Tesco a Feledékeny Emberek Hozzátartozóinak Társaságával közösen rendezi meg az eseményt, melynek célja, hogy felhívja a figyelmet a szellemi hanyatlásban szenvedők problémáira, segítsen ezek megoldásában, és hogy tanácsokkal lássa el mind a betegeket, mind a hozzátartozókat.
Honlap»

Egészség Híd kampány

A Tesco minden évben támogatja és segíti a szervezőket abban, hogy együtt hívják fel a lakosság figyelmét a mellrákszűrés fontosságára, és az egészséges életmód kockázatcsökkentő hatására.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top