Otthon

Illatos úti kutya-karácsony

Két vasárnapi állatvédelmi programra szeretném felhívni a figyelmet. Ha idõtök engedi, látogassatok el személyesen is az Illatos úti ebrendészeti telepre és a MiniMenhelyre.

Az Illatos úti ebrendészeti (más néven sintér-) telepre évente kb. 5000 kutya kerül be. Sajnos a legtöbb kutyának ez a végállomás, csupán 1200-1300 állat menekülhet meg. Rájuk gondolt a Lelenc Kutyamentő Egyesület és az ajkai Vahur Állatvédő Egyesület, amikor gyűjtőakciót indított néhány héttel ezelőtt, hogy a kutyusoknak műanyag fekhelyeket vásárolhassanak és ezt a karácsonyt ne a hideg betonon kelljen tölteniük.

Az akció minden várakozást felülmúlt: közel 800 ezer forint gyűlt össze, amiből nem csak a fekhelyekre, hanem rengeteg gyógyszerre, gyógytápra, sőt, még egy chip-leolvasóra is futotta!
Az ünnepélyes átadásra december 19-én, azaz most vasárnap 10 órakor kerül sor az Illatos úton, ahova minden érdeklődőt szeretettel várnak!

Bővebb infó:

Zöld Magazin
Kutyamentő Egyesület

Az ünnepélyes átadás után kényelmesen átérhettek 12 órára az Illatos úti kimentett kutyusoknak ideiglenes otthont adó MiniMenhely karácsonyi ünnepségére. Az alkalom duplán ünnepélyes, hiszen hivatalosan most nyílik meg a MiniMenhely!

A “Karajcsont Karácsonyra” minden állatbarátot szeretettel várnak. Amit örömmel fogadnak a menhelyen, és amivel mi is készülünk: kutyajátékok, jutalomfalatok, házi sütemények, szaloncukor és egyéb nyalánkságok, főtt karajcsont és egyéb ebédrevaló ennivalók. (Ne feledkezzünk meg róla, hogy a csokoládé mérgező a kutyák számára, ezért kérjük, csak kifejezetten kutyacsokoládét vagy csokimentes nyalánkságokat hozzanak a látogatók!)

Bővebb infó: MiniMenhely

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top