Otthon

Ráncolt, csillogó képkeret

Ehhez a különleges rámához nem kell mást tennünk, mint gyûrni, ráncolni és gombostûzni a lágy esésû, fényes anyagot. A pasztellszínû selyem, gyöngyházfényû flitterrel romantikus, de készíthetjük más anyagból is.







Kattints a képre!
A mélybordó vagy sötétkék bársony hasonló színű, csillogó díszítéssel elegáns. Az élénk színek és tarka gyöngyök extravagáns külsőt kölcsönöznek a keretnek.

Így készül a képkeret:

Alapanyagok, kellékek:
• 3 cm vastag hungarocell lap
• műselyem vagy más fényes anyag, vékony bársony, organza
• gombostű
• flitter és kásagyöngy
• olló
• sniccer
• vonalzó
• kartonpapír





1. A keret kivágása
Tervezzük meg a keret méretét, amit igazítsunk a kép nagyságához. Érdemes minden oldalát legalább 5-7 cm szélesre készíteni, mert így mutat rajta igazán jól a gyűrött textília. Vágjuk ki ezt a keretalapot a hungarocellből, és készítsünk rá ablakot. Ezután szabjuk ki a selyemcsíkot.A hosszához mérjük le a keret teljes kerületét, és ennek másfélszeresét vágjuk le az anyagból. A szélessége körülbelül akkora legyen, hogy ha ráfektetjük a csíkot a keretre, a sarkoknál is lazán alá tudjuk hajtani.





2. A díszítés elkészítése

A textilcsík egyik végét átlósan illesszük a keret egyik sarkához, és gombostűvel rögzítsük a hátoldalon. Ezután az anyagot egy-két cm-enként összecsippentve gombostűzzük a keretre úgy, hogy előzőleg a gombostűkre tűzzünk egy-egy kásagyöngyöt, valamint flittert. Ha teljesen körbeértünk, és egyenletesen eligazgattuk a ráncokat, az anyag végén hajtsunk vissza 1 cm-t. Vegyük ki az elsőnek beszúrt gombostűket, és a két réteg textíliát együtt ráncolva, majd letűzve tökéletesen eltüntethetjük az illesztést. A képet akkora kartonlap közepére ragasszuk, amekkora a képkeret, majd egy-egy gombostűvel rögzítsük a keret hátoldalára a sarkait.







 Ráadás ötlet
 Használhatunk színes, műanyagfejű gombostűt is a dekoráláshoz. Ebben az esetben nem kell kásagyöngyöt tűzni a flitter fölé, hiszen az élénk színek önmagukban is díszítenek.
Alapanyagok:
• hungarocell lapok, 280 Ft/50×50 cm (barkácsáruházak)





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top