nlc.hu
Otthon
Tojásfészek

Tojásfészek

Sokan egyszerûen az idõhiány miatt, mások az ünnep csendesebb, bensõségesebb voltát hangsúlyozva, nem díszítik a tojásokat, locsolókat sem várnak. Nekik ajánljuk ezt a két kedves megoldást.





Színes fürjtojások

Kicsit rendhagyóbb, modernebb a húsvéti dísz, ha színesre festett fürjtojásokat helyezünk apró kókuszrosttal bélelt koszorúba. Az így tálalt tojások biztos elismerésre számíthatnak majd a családtagok körében. Akik a természetesebb hatás hívei, hagyják meg a tojásokat eredeti, natúr szépségükben, de az asztalra helyezés előtt mindenképpen mossák le és töröljék át őket egy puha ronggyal. Vékony zsírréteggel csillogóbbak, fényesebbek lesznek.

Lábon álló tojástartó

Maga a természet költözik be az otthonunkba, ha elkészítjük ezeket az ötletes kis tojástartókat. A tartó ágak nyers felülete, a kókuszrost kuszasága fokozottan kiemeli a festett tojások selymes, fényes felületét.
Igazán akkor lesz szép a kis fészkekből álló asztaldísz, ha az erősebb, domináns színek helyett pasztellszínekkel borítjuk a tojásokat. Egyszerű, természetes anyagból készült terítőn mutatnak majd a legjobban.





Hasznos Ragasztási tippek


Az egyedi és kedves tojástartókat egyszerű elkészíteni: csupán három-három, körülbelül 12 cm-es, egyenes ágra, kókuszrostra, vékony kötöződrótra és ragasztópisztolyra van szükségünk. A három ágat a közepénél összekötjük a dróttal, majd a ragasztópisztollyal kevés felforrósított, olvadt műanyagot cseppentünk a kötésre. A ragasztás azért elengedhetetlen, mert a drótok összefogják ugyan az ágakat, de kimerevíteni úgy, hogy egy főtt tojás súlyát is elbírja, a kihűlt ragasztó fogja. Érdemes előzőleg az ágakról lehántani a kérget, főleg ha már száraz és töredezett, mert a műanyag tartósabban tapad majd a sima felületre, ha kihűlt és megmerevedett.





Utolsó fázisként formázzunk a kókuszháncsból kis fészket, és helyezzük az ágak közé. Az alját szintén rögzíthetjük a ragasztóval, ami folyékony állapotában beszivárog a rostok közé. A műanyag gyorsan köt és magába zárja a szálakat, a kívánt helyre rögzítve ezzel a felületeket.

Ha így készítjük a fészket, a főtt tojást bátran tehetjük a közepére, mely egyediségével üde színfoltja lesz az ünnepi dekorációnak.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top