nlc.hu
Otthon
A tavasz elsõ virágai

A tavasz elsõ virágai

A piros és hímes tojások mellett ezúttal újszerû, látványos jutalommal lephetjük meg a locsolókat - és magunkat. A virágos tojások elkészítése nem ördöngösség, viszont kellemes húsvétváró mulatság.





Az elkészítés menete:

1. A szirmok feltűzése
A fém és műanyag szárakról szedjük le a virágfejeket, szirmaikat válasszuk külön. (A barka virágait is tördeljük le az ágakról). Egyesével, fentről lefelé, spirális vonalban, gombostűvel rögzítsük a szirmokat a tojáshoz úgy, hogy azok lehetőleg fedjék a gombostűket.

2. A csészelevél felrakása
Ha a virágfejnek van zöld csészelevele, kerüljön ez is a tojás aljára. A textíliából készült darabokat gombostűzzük, a műanyag részeket pedig pillanatragasztóval illesszük a helyükre. Amennyiben nincs csészelevele a virágfejnek, krepp-papírból vagy zöld textíliából vágjunk ki egy levélformát, így mi magunk is elkészíthetjük a záróelemet.








Ráadás ötlet
Barkával, apró bukszuslevelekkel, mohával is befedhetjük a tojásokat. Utóbbiakat ajánlatos többször lespriccelni vízzel, hogy tovább maradjanak élénk színűek.
Alapanyagok, kellékek:
• hungarocell tojások – mérettől függően, 45 Ft-tól (Remo Hobby)
• különféle művirágok 98 Ft-tól (Praktiker)
• gombostű
• ragasztó


Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top