Otthon

Térbûvészet

Ahhoz, hogy egy alig több mint harminc négyzetméteres alapterületû lakásból meghitt, kellemes otthont varázsoljunk, nem kevés ötlet szükségeltetik.






Kattints a képekre a nagyobb méretű változathoz!

Mindezt úgy megoldani, hogy a térből jusson előszobára, fürdőre, konyhára, nappalira és hálósarokra, valamint elegendő hely is maradjon a holmik tárolására, és a végeredmény mégse keltse a zsúfoltság látszatát – nos ez már valóságos bűvészmutatvány.
A belvárosi sétálóutca egyik impozáns épületének harminchárom négyzetméteres lakása újjászületése előtt parányi, kényelmetlen garzon volt. A tulajdonos a LipSip belsőépítész tervezőműhely egyik tervezőjét, Sipos Eszter belsőépítészt bízta meg a tér átformálásával, aki a szűkös helyből akár két ember számára is kényelmes, barátságos otthont teremtett.



 








Kattints a képekre a nagyobb méretű változathoz!

Korábban az egyes helyiségeket falak és ajtók határolták, melyeket a tervező az átalakítás során kibontatott, egybenyíló, tágas területet biztosítva ezáltal a különböző funkcióknak. A négyzetméterek számát ettől még nem sikerült megnövelni, de a tér levegőssé, átláthatóvá vált. A bejárattól balra a beépített szekrényt és a tévészekrényt helyezték el, jobbra a konyha és a fürdőszoba találhatók. Méreteit meghazudtolva a közlekedőre nyíló konyhában minden elfér: munkapult, tűzhely, mosogató, sőt szekrények és polcok formájában rakodó- és tárolófelület is gazdagítja a berendezést. Az egykori bejárat helyére kétszemélyes étkezőpult került. A konyhabútorok a Holzwood Kft. műhelyében készültek.









Kattints a képekre a nagyobb méretű változathoz!
A kicsiny fürdőben minden megtalálható, ami nélkülözhetetlen. A szekrényre szerelt mosdókagyló helytakarékos megoldás, a nagyméretű tükör pedig trükkösen nagyítja a helyiséget. A konyhából már ismerős mészkő burkolat szerves kapcsolatot teremt a fallal, ajtóval elkülönített fürdő és a nyitott konyha között.
A szobát egy könyvszekrényként funkcionáló, jelképes válaszfal osztja nappali-társalgóra és hálóra. A csaphornyos, diószínűre pácolt parketta kontrasztos, ám nem harsány tónusú tárgyakat kíván….

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top