Otthon

Saját kezûleg

Egyre nagyobb divat a színes, kedves, néha bolondos lakásdekoráció. Húsvétkor meg különösen nagy teret adhatunk nyulaknak, sárgarépáknak, bárminek, amitõl színesebb lesz a világ!






A Cser Kiadó Színes ötletek sorozatában nem is egy kötet foglalkozik a tavaszi, húsvéti díszekkel, az üvegfestéstől a papírfigurákon át egészen a tojásdíszítés számtalan variációjáig.
Tavaly jelent meg a sorozat 92-es kötete, Itt a húsvét! címmel. A könyvecske az üvegmatrica-festés technikájában segít eligazodni úgy, hogy közben vidám, színes mintarajzok segítségével könnyedén el is készítheted első, második…sokadik művedet.

1. Az alkotáshoz először be kell szerezned a megfelelő alapanyagokat. A matricafestési technika nagyon egyszerű, ha megvan a festék és a fólia, akár neki is állhatsz a munkának. A vásárlásnál feltétlen válassz kontúrfestéket is, ez lesz az első eszköz és alapanyag.






2.  Válassz ki egy neked tetsző mintát! Először az egyszerűbbek között keresgélj! A fólia alá rögzítsd (akár celluxszal ragaszthatod is) a mintát. A kontúrozó festékkel lassan kövesd a vonalakat, és húzd ki a figura formáját!


3. A kontúrnak időre van szüksége, legjobb, ha másnapig hagyod száradni. A kitöltő festékekkel egyenletesen színezd ki a figura részleteit! És hagyj egy újabb napot a száradásra.


4. Végezetül óvatosan húzd le a fóliáról az elkészült kis képedet, és helyezd az előtte megtisztított üvegfelületre! Finom nyomogatással minden kis sarkát simítsd rá!


Még a Nap is ragyogóbban süt rajta keresztül!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top