Otthon

Tavaszt varázsló ötletek

Néhány ötlettel még szikrázóbbá teheted a napsütést! Végre elolvadt az utolsó hókupac is, itt az idõ, hogy ezerrel köszöntsd a tavaszt! Akár a nappalidban is. Apróságok, egy kis munka és gyorsan kész!







A legnagyobb varázslatot a színekkel tudod végrehajtani. Apróságok élénk, szép színekben, hogy a kedved is jó legyen tőle!








• Gyertyamániás vagy, igaz? Akkor a tavaszünnep tiszteletére az összes gyertyatartódba helyezz sárga gyertyát! Legyen hosszú hengeres, kicsi tojás alakú is közöttük, még a mécsestartókba is vásárolhatsz sárga tetejű mécseseket. Minden nyugodt kis szegletbe, szekrényre és kisasztalra jusson a gyertyákból, szinte beragyogják majd a szobád legkisebb zugát is.  De ha éppen nem vágysz a sárga ragyogásra, próbáld ki üde zölddel vagy a tiszta fényű kékkel, a hangsúly a tökéletes színharmónián legyen!








• Az egyhangú fehér tél, de méginkább az ég kékjét takaró szürkeség után a szemünk színekre vágyik. A kanapédat kinevezheted mezőnek, és rádobálhatsz rengeteg színes párnát. Sőt a kanapét is „átszínezheted”! Egy új ágytakaró élénk színű, világos, puha textíliából hamar elkészül! Ne ijedj meg a feladattól! Magad is megvarrhatod, nem nehéz, az a lényeg, hogy tarka színekből szabj ki a régi párnáidra új huzatokat, a kanapédat teljesen beborító takarót. Akár alapszínekben is gondolkodhatsz! Legyen zöld, sárga, kék, piros, sárga párnád, de ha van kedved tovább gondolkodni, akár színárnyalatokat, színvarázslatokat is végezhetsz egy kevés textil és egy varrógép segítségével!




• A tavaszi nagytakarítással együtt könnyedén szabadulj meg a tél folyamán felhalmozott fölösleges csecsebecséktől. A karácsonyi képeslapoknak, a csillag alakú mécsestartóknak és a falon felejtett fenyődíszeknek lejárt az ideje! A faladat felfrissítheted néhány üde képpel, új poszterrel, hangulatos fotóval. Válogathatsz színek szerint is, sárga vagy zöld árnyalatú reprodukciót válassz! A téli holmikat, a kedves emlékeket pedig egy papírdoboz is megőrizheti számodra a következő hóesésig!










• Ha nincs kedved varrni és a gyertyákért sem vagy oda, akkor vásárolj néhány cseréppel a virágboltokban most megjelenő tavaszhírnökökből. A sárga nárcisz, a színes primula, a kecses hóvirág, az illatos jácint jókedvet és színt hoznak a környzetedbe!

• Ha pedig valami igazán nagy felfrissülésre vágysz otthonodban, és nem riadsz a nagyobb feladatoktól, egyszerűen rendezd át! Told a kanapét az ablakhoz közelebb, porold le a könyvespolcodat és tedd át a másik sarokba. Ez azért is praktikus, mert a takarítás unalmát feloldhatod a térrendezés kreatív feladatával!





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top