Otthon

Tiszta formák és színek, nem csak Húsvétra

A mindennapokat éppúgy meghitté és vidámmá teszi egy ízléses virágkompozíció, mint az ünnepeket. Nem kell hozzá más, csak egy szép váza és pár szál virág.








Kattints a képre!

Ebben a vázában a tavaszi megtisztulás hófehér virágait, a napsugár sárgáját és az áprilisi ég kék színét kötötték csokorba. A látvány ünnepélyessége a virágok keresetlen, természetes elrendezésében, és a váza nemesen egyszerű vonalvezetésében rejlik. Különlegességét pedig a telt virágú fehér jácint, a százszorszép-krizantém és egy igazi, alig ismert ritkaság, a nagy virágú örömke adja.


Fürtös gyöngyike
A fürtös gyöngyikéhez jól illik az apró fejű piros tulipán is. A gyöngyike virágzatában a legkisebb bimbók is kinyílnak pár nap alatt.


Minigerbera
A már szinte kissé unalmas gerberák között újdonságnak számít az apró fejű változat. Nagyon jól mutat kisebb virágok között, tartóssága pedig megegyezik a nagy virágú változatokéval.



Hófehér örömke
Szinte még ismeretlen az amarilliszfélék családjába tartozó nagy virágú örömke (Eucharis grandiflora). Ez a nárciszhoz hasonlatos, illatos vágott virág cserepes szobanövényként is könnyen nevelhető. Sőt, számíthatunk rá, hogy megfelelő körülmények között jövőre is virágozni fog.





 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top