Otthon

Vigyázz, kész, tisztaság!

Hát akkor essünk neki! Ha végre már itt a tavasz, elõbb-utóbb rá kell szánnod magad a klasszikus nagytakarításra. Hidd el, akár szórakoztató is lehet! Néhány ötlettel megkönnyítjük a tavasz legnehezebb pillanatait!





• Az első és legfontosabb pont az, hogy a lakásban – akár kicsi, akár óriási – mindent húzzál el a helyéről, mindent mozgass meg, hogy ne maradjon egyetlen apró zug sem, ahol hónapok óta csak gyűlik a por.

• A könyveknek sem árt a megmozgatás, egyenként porold le őket, akár át is rendezheted eddigi sorrendjüket! Hidd el, régi kedves olvamányokra is ráakadsz ilyenkor, micsoda öröm! Csak ne ülj le azonnal olvasni!








 Tippünk:
Személyes illatúvá teheted a szekrényedet, ha a kedvenc parfümödből néhány cseppet itatóspapírra cseppentesz, és behelyezed a ruháid közé.
• A környezetedben lévő textíliákra is szánj időt! Beleértve a saját ruháidat!



A téli holmikat tisztítás, mosás után csomagold el, a tavaszi-nyári darabokat jól szellőztesd ki, nézd meg, mi az, amit már nem szeretnél használni, mit kell megjavítani, esetleg átalakítani.

• A párnahuzatokat, az ágytakarókat is portalanítsd, mosd ki a sötétítő függönyöket, és ne feledkezz meg a terítőkről sem!









• Az ablakokat legegyszerűbben és leghatékonyabban ecetes vízzel és

újságpapírral tudod megpucolni. Akkor is ezt javasoljuk, ha a szuperszórófejes, legújabb zsíroldó, fényáteresztő csoda megvásárlásán gondolkozol.

• A porszívózás és a portörlés után a padlószőnyeget vizes ruhával áttörölve frissítheted, ne feledkezz meg a falak portalanításáról sem!


• A fürdőszobában a fényét vesztett csempét szalmiákos ronggyal töröld át, a csaptelepeket pedig egyszerű citromlével dörzsöld le, utána száraz ruhával fényesítsd!


• A konyhában gondolnod kell a hűtőgép, a mikrosütő és az egyéb konyhai szerkezetek tisztítására is! Mindent pakolj ki a hűtőszekrényből, langyos, szódabikarbónás vízzel (2 liter vízbe 1 evőkanál szódabikarbóna) mosd ki, a rácsokat, az üveglapot mosogatószeres vízzel mosogasd el, törölj szárazra mindent.






• A mikrosütőbe helyezz egy tálba vizet és melegítsd fel, utána ecetes ronggyal alaposan dörzsöld át a mikró belső oldalait, majd töröld szárazra!











 





Segítség a takarításhoz – Akciós ajánlatok

A tavaszi nagytakarítás hajrájára készült fel a Tesco, amikor a március 26-ig érvényes akciós termékei közé számos tisztítószert is beválogatott. A Prontó folyékony padlóápoló 519,- míg a Bref fertőtlenítő ajándék WC géllel 599,- forintért vásárolható. A Domsetoshoz ajándék Domestos fehérítő jár az 549,- forintos csomag árért. A Cillit Bang termék 879,- ért, míg a Clin tisztítócsalád termékei 349,- forintért kaphatók. A takarításhoz ajánlják a Domet gumikesztyűt 149,- forintos akciós áron.


A Corában a Clin szintén ennyiért kapható, itt a Domestost duopakban vásárolhod 599,- ért, ugyanennyibe kerül a Sofix folyékony padlóápoló, míg a Prontó bútorápoló aerosol 499,- forintba kerül. A mosóporok közül akciós áron a Tomi kristály 6 kg-os kiszerelését választottuk 1899,- forintért.


Az Auchanban 10 kg Biopon mosópor kapható 3299,- forintos áron, A Domestos családból itt a fehérítőt kínálják 229,- ért, a Cif ablaktisztító 339,- forintba kerül, a Domet 10 darabos mosogatószivacsát 139,-ért vásárolhatod meg.


 A Spar egyik akciós ajánlata a Cillit termékcsalád egyes darabjaira vonatkozik. Március végéig a Cillit Bang szórófejes zsíroldót, valamint a Cillit Bang univerzális tisztítót 899,- forintért kínálják. Ugyancsak akciós a Clorox hypo (1 liter), amely 199,- forint, valamint a 3 kg-os Tomi kristály mosópor és a 1,5 literes gél változata 1099, – forintba kerül. Az Interspar ajánlatai között szerepel a Silan öblítő-akció, ha hármat vásárolsz belőle, akkor darabonként 333,- forintba kerül.



 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top