Otthon

Virágtartók rafiaborítással

Konzervdobozból kaspó! Persze nem csupasz valójában, hanem a kézimunkához, kötözéshez használt szép, élénk rafiával borítva. Maradék rafia is tökéletesen megfelel vidám kaspók készítéséhez.






Alapanyagok, kellékek:


• alacsonyabb konzervdobozok
• maradék színes rafia
• kétoldalas ragasztószalag
• olló


Az elkészítés menete:







1. A ragasztószalag

A konzervdobozról, ha szükséges, áztassuk le a papírt, és tekerjük körbe kétoldalas ragasztószalaggal. Ha a doboz magasabb, mint a ragasztócsík, az üresen maradt helyekre is vágjunk kisebb darabokat, majd húzzuk le a felső védőréteget a ragasztóról.







2. A szálak hurkolása
Két különböző színű rafiaszálat hajtsunk félbe, és egymással szembefordítva hurkoljuk össze. A hurkot nyomjuk a ragasztószalagra, minél közelebb az előző sorhoz, és vezessük körbe a szálat mindkét irányba. A következő sort szorosan az előző alá illesszük.



Ráadás ötlet
A színes rafiaszálakat függőlegesen is elhelyezhetjük a konzervdobozokon. A ragasztószalaggal borítsuk be
a dobozok oldalát, majd nyomkodjuk rá a színes szálakat. A perem magasságában párosával csomózzuk össze őket, majd vágjuk a kilógó végeket egyforma hosszúságúra. Alulra ragasszunk egy keskeny ragasztócsíkot, és
vezessünk körbe két összehurkolt rafiaszálat. Szorosan megcsomózva rögzíti a függőleges darabokat.







3. A csomózás

A doboz hátoldalán találkozó szálakat soronként csomózzuk meg úgy, hogy a csomók pontosan egymás alá essenek. A kilógó végeket vágjuk egységes méretűre. A konzervdobozból készült virágtartó így mindkét oldaláról izgalmas látványt nyújt. Még izgalmasabbá tehetjük a látványt, ha a szálvégeket cikcakkosra vagy ferdére vágjuk. Ráadásul a rafiaszálakat szét is szedhetjük rostjaira, ami borzos hatást kelt.


Alapanyagok:

• színes rafia, 150 Ft-tól/csomag (Kreatív Hobby, Kenderkóc, Kenderbolt)
• kétoldalas ragasztószalag, 460 Ft/10 m (barkácsáruházak)








Kattints a képre!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top