Otthon

Szevasz, terasz!

Egy giccses film végén feltûnik a lebukó Nap a horizont alján, aztán egy terasz látszik a képen, ketten ülnek a naplementében, egy imbolygó gyertya fényében koccintanak a jéghideg, gyöngyözõ pezsgõvel. A valóság is ilyen, ha akarod.





Manapság terasznak neveznek minden apró kis erkélyt, úgyhogy ha éppen két négyzetméternyi tér birtokosa lettél, akkor is érezheted magad nyugodtan terasztulajnak. A két négyzetméterben az a legjobb, hogy kint van a lakásból, de mégsem bent az emberek között. A kettő közötti lebegés boldogsága az első, amit átérezhetsz, amint birtokba veszed az erkélyed. Aztán miután kigyönyörködted magad az üdítő vagy feledhető utcaképben, máris azon kezdhetsz el töprengeni, vajon mit is kezdhetenél ezzel a hellyel.

Ha felemelt fejjel jársz a városban, sokféle erkélyhasznosítási módot figyelhestz meg. Sokan csak a lomok tárolására használják, mások a biciklijüket menekítik oda, megint mások a muskátlijaiknak teremtenek külön birodalmat. Hamar beláthatod, a te erkélyedből talán többet is kihozhatsz!







Mire lesz jó?

Először is döntsd el, mennyi időt tudsz, vagy akarsz majd itt eltölteni. A legoptimálisabb, ha a nyáresti kikapcsolódás színhelyévé varázsolod a teraszt. Ez azért is jó, mert reggelente a kávédat is megihatod itt, sőt ha egy kicsi időd van napközben, akkor is élvezheted hangulatát.


Székre és asztalra szükséged lesz de csakis a hely nagyságához képest válassz bútorzatot! Ha szeretsz elnyúlni egy kicsit, akkor inkább szánj rá többet, és kényelmes karosszéket vegyél, ha éppen csak rövid ücsörgésre vágyódsz, elegendő, ha bisztrószéket vásárolsz. Az asztal pontosan akkora legyen, hogy két kávé, és egy kis tál elférjen rajta, nem is kell nagyobb.


Összecsukható kis ülőkét is beszerezhetsz, hátha többen akartok együtt lenni a nyáresti naplementében. Boríthatod a kőburkolatot zöld színű filccel, ami fűre emlékeztető puhaságú.







Növényekkel együtt

Az erkélyed díszei a növények lesznek, ma már szinte minden virágüzletben válogathatsz a felaggatható, hatalmas növényzuhatagok között. A színes virágok harsány jókedvet szereznek nemcsak neked, de azoknak is, akik kívülről vetnek egy pillantást az erkélyedre. Virágládát is érdemes tenned a korlátra, bár a muskátlik és egyéb balkonnövények ültetésének már elmúlt az ideje, de ha nagyobb cserepeseknek is jut hely, akkor azokat feltétlenül szerezz be a teraszra.


Az erkélyen nyári estéken bort iszogatni kellemes mulatság, mindenesetre gyertyatartót olyat vegyél, amiben a szél nem tudja elfújni a lángot, és hogy a hangulatodat feldobd, szélpörgettyűt és szélcsengőt is kiakaszthatsz. Ha a délutáni nap süti a helyet, akkor érdemes egy napernyőt is beszerezned.







Válogass és keresd meg a megfelelőt!



Kizárólagos nyári ajánlat»
Teraszokra és kertekbe»
Növények, bútorok és még több»
Fórum: Virágos balkon, erkély»
Fórum: Virágot az erkélyre!»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top