nlc.hu
Otthon
Klasszikus csokor

Klasszikus csokor

Színpompás virágait bõkezûen ontja a nyár. Akár a piaci árusok pazar kínálatából vagy a saját kertünkbõl válogatunk, akár a mezõn gyûjtögetünk, kazalnyi virágból készíthetjük most otthonunk díszét.







Kattints a képre!
A szépséges virágrengeteg elrendezésekor a klasszikus, kerek csokor kötési fogásait is elsajátíthatjuk.


Alapanyagok, kellékek:

• sokféle színes virág
• lapos üvegtál
• rafia
• olló


1. Legkönnyebben egy köteg hurkapálca segítségével gyakorolhatjuk a spirál alakzatba kötött csokor technikai lépéseit.

2. Amikor már sikeresnek érezzük magunkat a hurkapálcákkal, vegyünk kézbe először két szál virágot, és a szárukat tegyük keresztbe egymáson. (A virágok száráról szedjük le a leveleket, így nem csak mutatósabb, de tartósabb is lesz a csokor, mert a vízben nem lesznek felesleges, bomló részek.)





3. A többi virágot folyamatosan tegyük ezek alá a virágszárak alá úgy, hogy közben a másik kezünkkel kissé forgassuk el a csokrot. A virágok feje kerüljön egy magasságba. Addig folytassuk ezt a műveletet, amíg elég formásnak érezzük a csokor méretét.

4. A kész csokrot kössük össze rafiával, majd vágjuk le a virágszárakat egyenesre, hogy a csokor meg tudjon állni a “saját lábán”. Legszebben akkor mutat, ha lapos tálba állítjuk. Féltenyérnyi víz elegendő a virágoknak. Ezt naponta cseréljük, és a virágszárakból is vágjunk le egy-egy centit.














 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top