Otthon

Vörös, fekete és a feng shui

A részletekben elveszni a világon a legjobb dolog. Idõt áldozni csacskaságokra, rácsodálkozni semmiségnek tûnõ fontosságokra. Ugyanazt gondolkodni, mint a másik. A részletek diadala maga az otthon.





Vannak olyan lakások, ahol az első pillanattól jól tudod érezni magad. Még ha nem is tudod pontosan az okát, egyszerűen szeretsz ott üldögélni, szereted jártatni a szemed (és persze a szád, valami semmiségről fecserészve), kellemes a levegő, jó a hangulat. Mi a titka?

Ezen töprengtem, aztán előkaptam a fényképezőgépet, és azzal “garázdálkodtam” egy olyan lakásban, ahol nagyon jól éreztem magam. Íme a titok és a megfejtés.


A feng shui szerint ahhoz, hogy sikereket érjél el, harmóniára kell törekedni, a harmóniához pedig rendre és tisztaságra van szükség. Ha rendezett a környezeted, rendezett a hangulatod is.






Az izzó vörös szín a hírnév színe, izgalmas, izzó és aktivitásra késztető. Csoda-e ha szeretjük magunk körül? Minden piros segíti a tűz energiát, mert a tűz energia az irántad való tiszteletet erősíti  Egy hatalmas vörös kanapé határozza meg az egész lakás hangulatát. Reggel felébreszt, este elandalít.






A fekete a másik végletes szín. Első pillantban azt is gondolhatnánk, hogy semmi keresnivalója egy kellemes környezetben. Nagyon rosszul gondoljuk. Ugyanis a feng shuiban a víz elem színe a fekete, ezért a fekete, sötét színű tárgyak kifejezetten kedvezőek az emberi kapcsolatok és a karrier területén.






A festmény, amely szinte lebeg az otthon felett, hasonlóan izgalmas, mint az eddigi részletek. Színében követi az előző hangulatot, témájában frivol és izgalmas. Egy hiba azonban mégis van vele. Egyetlen nőt ábrázol, ez pedig egy szingli lakásban hosszan tartó magányt vonz. A társkereső gyors eredményt érhet el azzal, ha ideiglenesen eltávolítja otthonából azokat a képeket, amelyek egyedülálló nőt ábrázolnak.






Pedig a társkeresés aktuális ebben a lakásban, erre utal, a párt vonzó lovacska szobor, amely a feng shui szerint arra hivatott, hogy idevonzza a párját. Ugyancsak ezt segítik az íves tárgyak, azok, amelyek az emberi testet utánozzák, ezért kedvezőek.

Kis pénzből nagy ötletek

A “lebegő” festmény lelőhelye»


A lakás tárgyait itt vásárolták»

Feng shui tárgyakat pedig itt kereshetsz»


 

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top