Otthon

Zölden ver a szívünk

Hogy ez butaság? Hogy amirõl írunk, olyan nincs is? Ugyan már, hogy jön ide a szív? A zöldet hagyjuk meg a leveshús mellé, és szaladjunk a konyhába, az a nõk helye! Vagy mégsem? Van dolgunk a környezetünk védelmében!





Mert a környezetvédelemhez kell ész és szív, és persze akarat és tettrekészség, mert sok a feladat és nagy a munka! A különféle közvéleménykutatások azt állapították meg, hogy a családon belül általában a nők fogékonyabbak a természet és a környezet védelmére. Jobban érdekli őket a számtalan probléma, és készek aktívan tenni is a problémák megoldásáért.

Abban egyetérthetünk, hogy minden egyes családból nem léphet be valaki egy-egy civil zöld szervezethez, hogy ezzel is demontsrálja, egyetért és cselekedni szeretne. A szeméthegyeket elhordani csak hosszú és kitartó munkával, apró lépésekkel lehet. És apró lépésekkel tehetünk a levegő tisztaságáért, a vizek védelméért és mindenért, ami körülvesz minket, ami fontos nekünk, a gyerekeinknek és az unokáinknak.






Zöld rovatunk jelképének egy védett állatot, a békát választottuk, itt most az ugrándozó béka a jókedvet és a felelősséget szimbolizálja.

Praktikus tanácsokat, hasznos érdekességeket, ötleteket, és meglepő adatokat adunk át most a Zöld béka segítségével, hogy holnap te is egy kicsit zöldebb szívdobbanással ébredhess!

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top