Otthon

Nyaralni is legjobb otthon?

„Mindenütt jó, de legjobb otthon.” Vajon így van-e valóban? Hát igen, ennek okvetlenül így kell lennie! Ezt mondatja velem a hagyományok iránti tisztelet.





Hiszen a szólások és a közmondások bölcsessége, igazsága vitathatatlan.
Én azonban a nyár közeledtével úgy érzem, hogy a felidézett szólás csak a hűvös, esős évszak beálltával válik igazzá, addig azonban menni kell, utazni kell, nyaralni kell, ráadásul pihenni kell. De hol?

Hát, nem egyszerű, mert a férjemet alig engedi el a munkája hosszabb szabadságra, a gyerekek még túl kicsik a nagyobb utazáshoz, vagy ahhoz, hogy elrepüljünk velük egy közeli tengerpartra. A hazai szállodák ugyan szóba jöhetnének, de hát a srácok… Miért fosztanánk meg a többi szállóvendéget a nyugodt pihenéstől? Sajnos túl sok a de.

Mi lehet a megoldás? Vegyük szépen sorba, mit is szeretne az én családom. A férjem azt szeretné, ha nyaralás közben bármikor beugorhatna budapesti irodájába, és legfeljebb egy órát kellene ehhez autóznia. Így ő is velünk nyaralhatna, és a nagy üzleti lehetőségeit sem szalasztaná el. Szeretné, ha az a kevés idő, amit együtt töltünk, nem fűnyírással, locsolással és fametszéssel telne. Helyette inkább teniszezne, szörfözne, szaunázna, és ha helyben lenne pezsgőfürdő, masszázs, az sem volna ellenére. A fiúk szeretnék, ha tóparton nyaralhatnának, de még nem tudnak úszni, viszont nagyon élveznék, ha elvinnénk őket csónakázni.

Én pedig azt szeretném, ha a nyár többé nem egy kiadós vitával kezdődne arról, hová menjünk nyaralni. Szeretném, ha a nyaralás kérdését nem így zárnánk: „Jó, akkor maradjunk itthon!” – mert bár jó itthon, de nyáron azért nagyon jó lenne máshol is, ahol a férjem végig velünk lehetne, és ahol a gyerekek is jól éreznék magukat, és persze nekem se azt kellene hallgatnom, hogy „… akkor miért nem maradtunk otthon?!”

A hét elején összefutottam egy régi barátnőmmel. Férjével nagy utazók, szinte az egész világot bejárták már. Megkérdeztem tőle, ők mennek-e valahova pihenni, és ha igen mit szemeltek ki úticélul, hátha van egy biztos tippje, ami nálunk is beválik. Nagyon meglepődtem a válaszán: „Mi hamarosan költözünk, és attól kezdve otthon fogunk nyaralni.”





Megtudtam tőle, hogy hamarosan gyermekük születik, és úgy döntöttek, hogy egy időre felhagynak a világjárással, és itthon töltik a nyarakat. Az AL Holding ingatlankínálata között talált egy nagyszerű lehetőséget a Balaton partján, Siófokon, amitől férje teljesen tűzbe jött, és úgy fest, hogy 2006 második negyedévében már be is költöznek új nyaraló-otthonukba az ezüst parton.

Siófok, ahova gyermekkoromban minden nyárom elvittek szüleim, ma is megdobogtatja a szívem. Alig hittem a fülemnek, amikor barátnőmtől megtudtam, hogy eladó új építésű lakásokat talált a tóparton, ráadásul az autó- és turistaforgalomtól távolabb eső, csendes helyen. Boldogan hallgattam, hogy a Villa Azúrban 295 000 forintos négyzetméter ártól vásárolhatók Balatonra néző klimatizált lakások, ráadásul jól felszerelten, és amikor megtudtam, hogy milyen extra szolgáltatások tartoznak a lakáshoz, alig vártam, hogy elújságoljam férjemnek. Éreztem, hogy ezzel pont kerül majd az örökös viták végére.

Igazam lett. Férjem kezdeti ellenállása hamar szűnni kezdett a rendkívüli ajánlatnak köszönhetően. Az, hogy a siófoki Villa lakóiként ingyen igénybe vehetjük a szomszédos Hotel Azúr wellness-szolgáltatásait és a szálló strandját is, és hogy a szomszédban sportpálya is található, könnyebbé tette a döntést: „Drágám, hamarosan költözünk, és attól kezdve otthon fogunk nyaralni.”
Miközben alig fértem a bőrömbe a boldogságtól, engedelmesen hallgattam férjem határozott szavait, és magamban mosolyogtam, hogy férjem milyen jól „kitalálta” titkos vágyamat.

Lelki szemeim előtt már láttam, ahogy jövő nyáron ott ülünk siófoki lakásunk teraszán, és a Villa Azúrból nézi együtt a család a balatoni naplementét. És közben mindannyian arra gondolunk: „Mindenütt jó, de legjobb otthon nyaralni.” Hát, igen, a szólások és a közmondások bölcsessége, igazsága vitathatatlan. Nem is kérdőjelezem meg többé.








Amennyiben információt szeretnél a Villa Azúrról, kattints ide»

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top