Otthon

A legszexisebb virágajándék

A legszebb meglepetés egy csokor virág. Megszámlálhatatlan fajtájú, színû és illatú közül válogathat az ajándékozó, ám mind között, az orchidea az egyik legkülönlegesebb.





Az orchideák számtalan fajtája közül a hazai virágüzletekben a csónakorhidea az egyik legelterjedtebb. Egyetlen virágja is szép ajándék, de kapható fürtökben is.
A nagyvirágú ág hossza általában 50 -80 cm, virága 9 cm vagy nagyobb, kapható mini, vagy kisvirágú csónakorchidea is, az ág hossza 30 – 60 cm, virága kisebb 9 cm-nél. Különféle színek közül választhatunk, kapható fehér, sárga, zöld, rózsaszín, piros, lila színekben.

A csónakorchidea akár nagy impozáns csokor részeként, virágkompozícióban, akár egy apró figyelmességként, önmagában is szemet gyönyörködtető.





Tippünk: Tedd meleg vízbe azt a csónakorchideát, amely lógatja a virágait és a virág ismét felélénkül!
A növény ágai már önmagukban ünnepélyesek, 80 cm hosszúak is lehetnek! A gyönyörű virágok luxust és fényűzést sugároznak, már kisebb csokrokban, sőt akár egyetlen egy virág használatával is minden alkalomra remek ajándék.

A csónakorchidea öt hétig is szépen virul a vázában, ha megkapja a kellő figyelmet és gondokodást. Figyelni kell arra, hogy, hogy a szárak ne színeződjenek feketére, mert az azt jelenti, hogy a virág kevés vizet vesz fel. Ilyen esetben egy darabkát le kell vágni a szárból.






Sok ezer orchideafajta létezik, de szaporításuk rendkívül nehéz és költséges. Az orchideák termesztése évekig csak a gazdagoknak adatott meg. Ma már a Cymbidium (csónakorchidea)  megfizethető virág, egyúttal mégis nagyon exkluzívnak számít.  

Készítsd el!

Színes asztali kompozíció ajándéknak vagy különleges vacsorára
(Gömbben: kompozíció nagyvirágú fehér csónakorchideával)
 




Anyagok:
• 1 ág nagyvirágú, fehér csónak orchidea
• 1 világosrózsaszín hortenzia
• 1 csokor bronzlevél
• 2 ág labdarózsa
• gömb oázis
• tál
 
1. lépés
Vágj le az orchidea -ágról néhány virágot és szúrd őket egy sorban egymás után az oázis tetejébe. Tekerj szarvacskákat a Galaxlevelekből és szúrd őket szorosan a orchidea mellé.
 
2. lépés
Vedd le a virágokat a Hortenziából és szúrd szorosan a galax mellé.
 
3. lépés
Végül: vedd le a Labdarózsa virágokat az ágakról. Fejezd be a gömböt a Labdarózsával úgy, hogy már ne látszódjon ki az oázis.

• Az anyagok és kellékek beszerezhetők»





Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top