Otthon

Indonéz illúzió

Az indonéz szigetvilág élénk színû virágaival díszített, fonott kosarak azoknak készültek, akik vonzódnak a távol-keleti tárgyak iránt. Füstölõk, illatos teák vagy a kis fiolás illóolajok tárolhatók bennük.





Hangulatosan díszített kis kosarak


Alapanyagok, kellékek:

•  fonott fedeles kosarak (kókuszrost, tengerifű)
•  fekete akrilspray
• puffadós festék (piros, kék, sárga, narancs)
• fehér lakkfilc
• újságpapír



 Az elkészítés menete:


Alapozás

Fújjuk le feketére a rostkosarat. Tömjünk újságpapírt a belsejébe, mert így a festék nem hatol át az apró réseken, és belül megőrizhetjük természetes, világos színét. A kosár külsejét, valamint a fedelet felülről több rétegben fújjukle az akrilspray-vel. Hogy egyenletes legyen a színezés, száradás után fordítsuk meg a kosarat, és az alját is fessük meg. (Az újságpapírt csak a festés befejezése után vegyük ki, hogy megőrizzük a kosár belsejének világos színét.)






Pöttyözés

A fehér lakkfilccel rajzoljuk fel a kontúrokat a mellékletben található minták alapján, amelyeket tetszés szerint nagyíthatunk, kicsinyíthetünk, vagy éppen megváltoztathatunk. Az egyes részeket különböző színű puffadós festékkel, pöttyözve díszítsük. A motívumokon belül szabálytalanul helyezkedjenek el a pöttyök, a kívül eső területeken pedig kövessük a kosár fonatait.


Alapanyagok, kellékek:

•  puffadós festék, 380 Ft (Kreatív Hobby Bolt)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top