nlc.hu
Otthon
Itt a farsang, áll a bál!

Itt a farsang, áll a bál!

A farsangi bálba nem szükséges teljes öltözéket készíteni, olykor egy karakteres álarc és egy színben hozzáillõ ruha ugyanazt a hatást eredményezi.

Csupán ceruza, olló, ragasztó, tű, cérna, valamint néhány egyszerű alapanyag szükséges, és akár tíz perc alatt mókás álarcok születhetnek szinte a semmiből. Nem beszélve arról, hogy ez idő- és költségmegtakarítással is jár. Erre mutatunk be néhány anyag- és formavariációt.





Puha maszk flitterrel






 Megvalósítható 260 forintból



Alapanyagok:
· bélésselyem
· vatelin
· 60 cm szalag
· különböző színű flittersorok (zöld, lila, kék)
· színes cérnák


A selyemből vágjunk egy 20×16 cm-es darabot, hosszában hajtsuk félbe, és tegyünk a két réteg közé vatelint. Gombostűvel tűzzük össze. Vágjuk félbe a szalagot, és tegyük a rétegek közé. A mellékletben található álarcformát rajzoljuk fel az anyagra, sűrű cikcakköltéssel varrjuk körbe a külső vonalát és a szemnyílásokat. Vágjuk le a túllógó széleket közvetlenül a varrás mentén, és ha igazán precízek akarunk lenni, varrjuk körbe még egyszer, hogy a vágott szélek eltűnjenek. Kézzel varrjunk fel flittersort a maszk szélére (60 cm zöld), a szemnyílások köré (35 cm kék), és szabálytalanul a belső részre (50 cm lila).  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top