nlc.hu
Otthon
Otthon Centrum

Otthon Centrum

Lakást eladni nem könnyû. Annál már csak venni nehezebb. Rengeteg szempontot kell figyelembe vennünk, ismernünk kell a piaci helyzetet, de mindenekelõtt a saját igényeinkkel és lehetõségeinkkel kell tisztában lennünk.




Ez nem is olyan egyszerű, mint azt gondolnánk.

Ha igazán jó vásárt szeretnénk, célszerű már a legelső lépéseknél ingatlan-tanácsadó segítségét kérni – akár eladni, akár venni szándékozunk.
A hatékony együttműködés szempontjából fontos, hogy a tanácsadó alaposan megismerje igényeinket, és „cserébe” megismertessen a valósággal, elkalauzolja a kereslet-kínálat, és persze a hitelek útvesztőjében. Tulajdonképpen a mi, azaz az ügyfél fejével kell gondolkodnia.

Ebben a segítségnyújtásban áll jelenleg az élen az Otthon Centrum Rt., amely a maga 51 irodájával és több mint 350 tanácsadójával már 7 éve az év ingatlanforgalmazója. Az ingatlanközvetítő-piac legismertebb szereplője több mint tizenegyezer ingatlanból álló adatbázissal büszkélkedhet – talán ezért választja őket a legtöbb, eladni szándékozó ügyfél.
Aki elad, az valószínűleg venni is szeretne. Az Otthon Centrum szakértői szerint lakásvásárlás esetén legelőször arról kell döntenünk, milyen környékre költöznénk szívesen és milyen típusú ingatlanban szeretnénk élni. Ezen belül az emelet, a tájolás, kilátás kérdéseit kell megválaszolnunk, hogy a kert/erkély/terasz nagyságáról ne is beszéljünk.

Ez után kikalkulálhatjuk, hogy minderre mennyit szánunk – ügyelve arra, hogy alkalomadtán ettől az összegtől még el lehessen térni. Hasznos ugyanis, ha a megfelelő otthon kereséskor merünk egy árkategóriával elmozdulni, azaz megnézni a tervezettnél 20-25 %-kal olcsóbb és drágább ingatlanokat is. Ne feledjük, a kompromisszumképesség mindenütt csak a hasznunkra válik!





Azt mindenképpen tudnunk kell, hogy az ingatlanpiacon alapvetően túlkínálat van, ezért gyakran lehetőség van alkudni. Ezt is érdemesebb az ingatlanközvetítőre bízni, hiszen a kevésbé profi vevő – érthető módon – túl sok érzelmet vihet a tárgyalásba, és akár a felek összeveszésével is végződhet.
Új lakás esetén a vételárból lefaragott kedvezmény helyett olyan dolgokon nyerhetünk, mint például az ingyen konyhabútor vagy az olcsó garázs; ezek összege általában a lakás 5-10 %-a.

Ha hihetünk a szakembereknek, körülbelül a 10. ingatlan szemrevételezése után már tudnunk kell dönteni – vagy ha nem, hát át kell gondolnunk az elképzeléseinket. Itt fontos tényező a motiváció: hogy valóban muszáj elköltöznünk vagy csak egy kósza ötlet volt, csupán érzelmi alapon döntöttünk így. Ami persze egyáltalán nem elhanyagolható körülmény!


Ehhez persze nyitott, együttműködő magatartás szükséges mindkét fél részéről. Ahogyan az Otthon Centrum tanácsadói is, a tanácsadó legyen igazi profi, és azt is láttassa be ügyfelével, hogy az otthona ebben a helyzetben egy termék, amelyet „marketingelni” kell; olyan módon hirdetni, hogy a vevők versenyezzenek érte. Ritka az olyan felkapott környék, kuriózumszámba menő ingatlan, aminek nincs konkurenciája és a kereslet túlsúlya jellemzi!





Az Otthon Centrum ingatlanközvetítőinek nem tudunk olyan kérdést feltenni, amelyre ne tudnának válaszolni – legyen szó a kiszemelt környék részleteiről, az ottani szomszédságról, infrastruktúráról, oktatási intézményekről, stb. Segít az eladandó otthon ún. piacra helyezésében, a megfelelő értékesítési stratégia kialakításában vagy a hatékony keresési technikák elsajátításában.
Az ügyfelek számára a szakértelem és a megbízhatóság a legfontosabb az ingatlanközvetítő kiválasztásában, ezt az Otthon Centrum dolgozói is tudják és legjobb tudásuk szerint igyekeznek megfelelni ennek az elvárásnak. Ingatlanközvetítő munkatársaik pontosan ismerik területüket, a környék kínálatát, ingatlan árait. Tapasztalatuk és piacismeretük megkönnyíti az ingatlanok reális árazását, ezzel biztosítják az ingatlan gyorsabb értékesítését, valamint azt, hogy az ügyfelek gyorsabban találják meg az igényeiknek megfelelő ingatlant.

Egyszóval az ember csak nyerhet azon, ha közvetítő szolgáltatását veszi igénybe. Amennyiben vásárolni akar, akkor a szó szoros értelmében is, hiszen ebben az esetben ez a munka díjtalan. Az irodák ugyanis az eladótól kapják a megbízást, s így a javadalmazást is.
De még ha némi pénzünkbe kerül is, vegyük bátran igénybe ezt a sokrétű szolgáltatást, amellyel sok gondot levesznek a vállunkról szakavatott kezek, nekünk pedig több időnk marad álmodozni…

Elérhetőség: 1036 Bp., Lajos utca 48-66.
Tel: (1) 487 3300, Fax: (1) 487 3333
Honlapunk! »  

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top