nlc.hu
Otthon
Legyen kéznél!

Legyen kéznél!

Azoknak, akik kutyát, macskát, madarat vagy rágcsálót tartanak otthonukban, kényelmes, ha a nekik szánt eleség kéznél van. Ezért a gyakran nagyobb tételben vásárolt magvakból egy heti adagot a kalitka mellett tarthatunk.

Ha jól záródó üvegben tároljuk ezeket, az esetleg kellemetlen szag sem szökik ki belőlük.




A vidám állatportrék nemcsak az üvegek tartalmát különböztetik meg egymástól, de a gyerekszoba díszei is lehetnek. 


Alapanyagok, kellékek:

• fekete üvegmatrica-kontúr
• áttetsző üvegmatrica-festék több színben
• irattartó tasak (érdes felületű)
• különböző méretű és formájú üvegek








Az elkészítés menete:


A mellékletben található mintákat helyezzük az irattartó tasakba, és a fekete kontúrfestékkel húzzuk át a vonalakat. Hagyjuk legalább 6 órát száradni. (A fóliát egy darab celluxszal rögzíthetjük az asztalra, hogy ne csúszkáljon munka közben.) 

Miután a kontúr megszáradt, töltsük ki az egyes részeket különböző színű üvegmatrica-festékkel. Fontos, hogy a festék hézag nélkül terüljön a kontúrok között. Az apró felületekre tegyünk egy csepp festéket, és fogpiszkálóval húzzuk ki a vonalakig. A száradási idő festéktípusonként változik, 12-24 óra között van. A szemeket karakteresebbé tehetjük, ha száradás után fehér akrilfestékkel egy pöttyöt teszünk bele. Végül húzzuk le a figurát a fóliáról, és nyomjuk az üvegre.


 



Fontos!
Csak érdes, bordázott felületű irattartó tasakot használjuk a festéshez, mert erről tudjuk könnyen lehúzni a megszáradt matricákat. 

Alapanyagok
:

•  üvegmatrica-kontúr, 475 Ft
• áttetsző üvegmatrica-festék, 621 Ft (Pátria)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top