nlc.hu
Otthon
Szirmok szabadon

Szirmok szabadon

Íróasztalunkon egykettõre felhalmozódnak az apróságok. Ám nem kell mindennek szem elõtt lennie, és nem kell feltétlenül mûanyagból vagy papírból tárolókat vennünk a rendezésükhöz.




Néhány fémdobozból kis energiával igazán modern és hasznos tárgyakat kreálhatunk magunknak.

Alapanyagok, kellékek:

• fémdobozok
• színes virágfejek (fénymásolt, kertészeti magazinokból kivágott)
• színes 3D lakkok és színtelen ékszerlak
•  olló, ragasztóstift, fogpiszkáló


Az elkészítés menete:

Színes katalógusokból vágjuk ki a kiválasztott mintákat. (Ezek nemcsak virágok lehetnek, hanem állatok vagy rajzolt motívumok is.) A fémdobozt töröljük át a ragasztandó felületen, hogy zsírmentes legyen, és ragasszuk rá a papírkivágásokat. Igyekezzünk a teljes hátoldalukat beragasztózni, hogy tökéletesen rásimuljanak a dobozra. A 3D lakkot cseppentsük a fotó közepére, majd egy fogpiszkálóval egyenletesen oszlassuk szét az opálos anyagot. Még a legvékonyabb csücskökbe is kerüljön lakk!




Ha megszáradt, kenjük át még egyszer, de ha még mindig nem elég vastag a lakkréteg, megismételhetjük a műveletet. Egy-egy réteg 2-4 óra után vonható be újra. Száradás után a felület megkeményedik, vízállóvá válik. A színtelen és a színes lakkok is teljesen átlátszóvá válnak, de utóbbi halvány pasztellszínnel vonja be a képet.




 


Alapanyagok:

• színes 3D lakk, 1056 Ft/100 ml (Hobbyművész)
• ékszerlakk, 289 Ft/25 ml (Kreatív Hobby)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top