nlc.hu
Otthon
Tarka tartókban

Tarka tartókban

Reggel, a felkelés után elsõ utunk általában a fürdõszobába vezet. A vidám színek is segíthetnek abban, hogy kellemesebben induljon a nap. Azokban a helyiségekben, ahol ráadásul ablak sincsen, különösen fontosak a meleg tónusok.

Egy-két tarka kiegészítő is sokat javít a legegyszerűbb, fehér csempés fürdő látványán. Főleg akkor, ha még egy kis játékosságot is viszünk a dologba.








 Megvalósítható 850 forintból
Áttetsző gumilabdákból fűzve



A játékboltokban kapható kicsi gumilabdák látványra olyanok, mintha üveggolyók lennének. Pedig törhetetlenek! Van belőlük glitteres, színes, márványos és még sokféle, de nem csak játékra jók ezek a bolondos darabok.






Alapanyagok, kellékek:

• áttetsző gumilabda (12 vagy 16 db)
• vastagabb hímzőtű
• damil
• színes nagyszemű kásagyöngy
• lapos kúposfogó


Az elkészítés menete:


1. Előkészület

A tűvel szúrjuk át a labdákat két egymásra merőleges irányból. (A tűt biztosabban lehet a kemény gumiba szúrni, ha a fogóval megtartjuk.) Célszerű a középvonaluk mentén beszúrni a tűt, mert így a vonal pont fedésbe kerül. A kissé merev damilt könnyen átbújtathatjuk a labdába szúrt lyukon.


2. Az összefűzés

Vágjunk le 30 cm-t a damilból, egyik végére kössünk egy gyöngyöt, és a végét vágjuk 1 cm-esre. Fűzzünk fel rá egy golyót, és bújtassuk el a damilvéget is. Fűzzünk fel további 3 db golyót, egy gyönggyel zárjuk a sort, amire kössünk csomót, és a rövidre vágott damilvéget a fogóval beigazítva bújtassuk vissza a lyukba. Készítsünk 3 vagy 4 ilyen labdasort, és a keresztirányú lyukakat egymással szembefordítva fűzzük össze a sorokat.


Alapanyagok:

• gumilabdák, 50 Ft (100 forintos boltok)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top