Otthon

Anyák napjára, szeretettel

A nagymamáknak, anyukáknak így május táján a szokásosnál is nagyobb figyelmet szentelünk. A lázas készülõdésben fõleg a gyerekek járnak az élen, akik kis segítséggel színpompás képeslapokkal lephetik meg az ünnepelteket.






Kattints a képre!
Az üdvözlőlapok előkészítéséhez, a kartonlapok kivágásához elkél a felnőtt kéz, de a dekorálást bízzuk rájuk.

A képeslap alapja egy 10,5×15 cm-es kartondarab. Egy A4-es kartont keresztben és hosszában megfelezve pontosan négy üdvözlőlap-alapot kapunk.


Alapanyagok, kellékek:

színes fotókarton és mintás karton
karton mozaikkockák, virágok, szívek
öntapadós papírminták
ragasztóstift
3D öntapadós szivacskocka
alkoholos filctollak és lakkfilcek vagy tempera
olló, színes hímzőfonalak, tű 









Kattints a képre!
Az én mosolyom

Az óvodai, iskolai fotózás alkalmával a gyerekekről általában igazolványkép is készül; ezzel egészen személyessé tehetjük ezt az üdvözlőlapot. Egy 10×10 cm-es négyzet közepéből vágjunk ki a fotó méreténél kisebb átmérőjű kört. (Ne a fotót vágjuk körbe!) A kapott “keretet” ragasszuk a fotóra, az egészet pedig a lapra. A fotó köré 3D kockákkal ragasszunk kartonvirágokat, amelyeket előzőleg lakkfilccel vagy temperával tarkára is színezhetünk.


Hímzett virág papírból
Vágjuk ki a virág elemeit – szirmokat, közepet, szárat és leveleket – színes kartonból, és kevés ragasztóval nyomjuk a helyükre, a kártyaalap elejére. (Így a varrásnál nem mozdulnak majd el.) Az öltések helyét varrás előtt vastag tűvel lyukasszuk át. Először cikcakköltéssel varrjuk ki a fogazatot, majd belül hátraöltéssel haladjunk végig a minta mentén. A szálvégeket ne csomózzuk, hanem ragasztószalaggal rögzítsük a hátoldalon. Ha kicsit “kuszára” sikeredett a varrás visszája, ragasszunk egy kartonlapot a képeslap hátoldalára.








Kattints a képre!
Családi idill

Vágjuk ki a ruhadarabokat és a fejeket színes kartondarabokból, rendezzük el a lapon, és ragasszuk fel. (A ruhák és a nadrágok is egy-egy háromszög formából készülnek, amelyek csúcsát, közepét lenyisszantjuk, illetve ívesre vágjuk.) Filctollal rajzoljuk meg az arcokat, a lábakat és a frizurákat. A készen kapható papírpillangót, napocskát és virágokat ragasszuk a helyükre. Ha kissé kiemelkedő díszeket szeretnénk, ragasszunk alájuk 3D kockákat.








Kattints a képre!
Szívből, igazán?

Egy piros, egyszínű kartonra felrajzolt szívformát apró mozdulatokkal tépdessünk körbe a vonal mentén, majd fehér lakkfilccel pöttyözzük a kontúrt. Krémszínű kartonból tépdessük ki hasonlóan a felirat alapját, írjuk fel a szöveget, és ragasszuk fel a kártyaalapra. Ha térhatású képeslapot szeretnénk, ragasztóstift helyett használjunk 3D-s szivacskockákat.


Mozaik-kockákkal
Ragasszunk egy 10×10 cm-es kartondarabot a képeslap elejére. Különböző színű mozaikkockákból ragasszunk keretet a négyzetre és egy szívet a közepébe. A csomagban található mozaikokból sokféle színvariációt alakíthatunk ki, ezért érdemes először ragasztás nélkül tervezgetni.








Kattints a képre!
Feliratok, üdvözletek

A saját kézzel írt felirat teszi igazán becsessé az ajándékot. A már írni tudó gyerekekkel először gyakoroltassuk be a feliratot egy darab papíron, majd helyezzük a próbát a képeslap alá, így könnyebb lesz arra átmásolni. A szöveget ceruzával halványan elő is rajzolhatjuk, így még a kisebb gyerekeknek is sikerülni fog az írás.


Alapanyagok, kellékek:
– papírmozaik-csomag (kb. 400 db, 1×1 cm-es négyzet vagy kb. 20 db szív és virág), 169 Ft/csomag (Kreatív Hobby, Hobby Kézműves Bolt)
– öntapadós papírminták (virágfejek, pillangó, napocska stb.), 198-498 Ft/csomag (Hobbyművész)
– lakkfilc, 598 Ft/db (Hazavár, Hobbydekor és Művészellátó)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top