Otthon

Ujjgyakorlat kezdõknek

E kisebb terítõket ajánljuk gyerekeknek, kezdõ felnõtteknek és azoknak is, akik réges-régen már kipróbálták a batikolást, de most szeretnék felfrissíteni a fogásokat. A kis anyagdarabokon mindenki begyakorolhatja az alaplépéseket.






Kattints a képre!
Azután szabadon engedve fantáziáját, nagyobb textília mintázásába kezdjen.

A klasszikus kötözéses technikához spárga helyett akár befőttes gumit is használhatunk, amelyet szintén jó szorosan, többször tekerjünk az összefogott anyagra. A képen látható, hogyan tekertük be az anyag egyes részeit, amivel csak néhány ötletet szeretnénk adni a motívumok elhelyezésére. Mivel a kisméretű anyagokat csak apróbb részleteiben tudjuk elkötözni, a beszivárgó festék kevésbé karakteres mintákat eredményez.







Kattints a képre!
A festékbe merítés helyett inkább széles ecsettel nyomkodjuk a festékes oldatot az anyagba. Ily módon több különböző színt is felvihetünk a textíliára. A variációk száma végtelen. A remekműveket használhatjuk kis terítőként, de kedves ajándék is lehet nagyszülőknek, rokonoknak.

Az anyagdarabok széleit egyszeren rojtozzuk ki, vagy szegjük körbe. Díszíthetjük egy-két színes bojttal, szalaggal is, vagy 9-12 darab festett terítőcskéből varrhatunk abroszt, függönyt, ágytakarót. A legszebbeket be is keretezhetjük, hogy a magunk vagy gyermekünk keze munkája színesítse a szoba falát.

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top