Otthon

Tiéd a pálya!!!

Az olimpiákat is ide számítva, nincs még egy olyan sportesemény, amely annyi embert - és nem csak férfit! - hoz lázba a világon, mint a futball-világbajnokság.

A sportrajongók ilyenkor tudomást sem vesznek a külvilágról, el sem lehet őket szakítani a képernyőtől. Most, hogy az egész június a foci jegyében telt, és júliusra már csak a meccsek emléke maradt, néhány igazán sportos tárggyal kedveskedhetünk a szurkolóknak, akiknek így talán nem hiányzik majd annyira a pálya, a labda és a kedvenc játékosok látványa…

Alapanyagok, kellékek:

A tálcához:





 Megvalósítható 1450 forintból

– kétféle zöld akrilfesték
– fatálca (32×47 cm-es)
– derékszögű vonalzó
– fehér lakkfilc, maszkolószalag, ecset, ceruza, olló

A tálkához:

– porcelántálka (kb. 13 cm-es, 7 cm magas)
– 10×10 cm-es öntapadós fólia
– vékony és közepes fekete lakkfilc, olló





A pohárhoz:

– üvegpohár
– 10×10 cm-es öntapadós fólia (kedvenc focicsapatunk mezének megfelelő színekben)
– öntapadós betűk és számok, olló


Focipályán tálalva

Ragasszuk le a tálca peremének belső oldalát maszkolószalaggal. Mérjük ki és húzzuk meg ceruzával a tálca rövidebb felezővonalát. Mindkét oldalt osszuk fel 2,5 cm szélességű sávokra, és fessük ezeket váltakozva sötét- és világoszöld színűre. A mellékletben található pálya sablonjának felezővonalát igazítsuk a tálca felezőjére, és másoljuk át a vonalakat. A lakkfilcet rázzuk fel, és lefelé fordított vonalzó mellett rajzoljuk át a vonalakat (így nem fog elkenődni a festék). A középső kört egy kb. 5 cm átmérőjű pohár körberajzolásával készítsük el.


Tálka labdásan

A mellékletben található hatszöget vágjuk ki öntapadós fóliából és ragasszuk a tálkára a peremtől 2 cm-re úgy, hogy a perem és a hatszög egyik oldala párhuzamos legyen. Rajzoljuk körbe a hatszöget vékony fekete lakkfilccel. A hatszöget ragasszuk át jobbra, az oldalsó csúcstól számított 2 cm-re. Rajzoljuk körbe a mintát, majd tegyük újra arrébb, míg körbeérünk a tálkán. (Ügyeljünk arra, hogy a hatszögek távolsága a pe-remtől és a szomszédos csúcstól mindig 2 cm legyen, mert csak így lesz szabályos a “labda”. Ez a távolság azonban változhat, ha kisebb vagy nagyobb tálat díszítünk.) Húzzuk meg vékony filccel a labda varrásvonalait. (Sorvezetőnek használhatunk egy kb. 8 cm hosszú, 0,5 cm széles fóliacsíkot, amit a hatszögek átlóira ragasztunk.) Végül a hatszögeket színezzük feketére.





Tippünk:
Nem feltétlenül szükséges két különböző zöld festéket vásárolni, fehér vagy sárga festék hozzáadásával kikeverhetjük a világosabb árnyalatot. Arra ügyeljünk azonban, hogy elegendő világos festéket keverjünk ki, mert utólag nagyon nehéz ugyanazt az árnyalatot még egyszer létrehozni. Tartósabbá tehetjük a festést, ha száradás után színtelen akrilspray-vel, 1-2 rétegben lefújjuk a tálcát. 






Poharak mezben

A mellékletben található trikóformát másoljuk át öntapadós fóliára, és vágjuk ki. Az öntapadós számokból ragasszuk fel a kedvenc játékosunk számát, a betűkből pedig ragasszuk fölé a nevét vagy az országáét. Végül szedjük le a trikóról a védőréteget, és ragasszuk fel a pohárra. Ha nem kaptunk megfelelő színű számokat, betűket, fehér színű számokat színezzünk be alkoholos filccel.


Alapanyagok, kellékek:

– fatálca, 900 Ft-tól (szupermarketek, háztartási boltok)
– öntapadós fólia, 290-580 Ft (Tapétacentrum, Panton)
– öntapadós betűk, számok (1-3 cm magas) 110-298 Ft/ív (Kreatív Hobby, Pirex Papír)
– lakkfilc, 722 Ft (Kreamánia)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top