Otthon

Déltengeri hangulat

Egzotikus szigetek, trópusi tengerpartok romantikáját idézik a kókuszhéjban lobogó lángocskák, amelyek egy nyáresti vendégváró teríték fényét emelhetik.







Kattints a képre a nagyításhoz!

A mécsesek elkészítéséhez a vendégség előtti utolsó percekben is nekifoghatunk, mert a viaszt még olvasztani sem kell, csak beleszórni a kókuszhéjba. A látványt kiegészíthetjük néhány stílusos szobanövénnyel vagy a leveleikkel: kisebb pálmaféle, filodendron otthon is akadhat. Ha mégsem, egy-egy levelet beszerezhetünk a virágüzletből.






Megvalósítható 290 forintból







Kattints a képre a nagyításhoz!
Alapanyagok, kellékek:


– fél kókuszhéj
– metálfényű gyöngy (2 mm-es)
– natúr fagolyó (5 mm-es)
– damil
– ragasztópisztoly
– talpas kanóc
– színes gyertyahomok (50 g mécsesenként)









Az elkészítés menete:


Mérjük le a kókuszhéj peremének kerületét, és vágjunk ennél kb. 15 cm-rel hosszabb damilszálat. Fűzzük fel a fényes gyöngyöket úgy, hogy 15-20 szemenként egy-egy fagolyót is teszünk közéjük. Az első és utolsó gyöngyön többször hurkoljuk át a damilt. Húzzunk ragasztócsíkot a héj peremére, és nyomjuk rá a gyöngysort. Cseppentsünk ragasztót a kókuszhéj aljába, és nyomjuk bele a talpas kanócot. Végül majdnem a peremig szórjuk a héjba a kiválasztott színű gyertyahomokot.


Alapanyagok, kellékek:
– kókuszhéjak, 298 Ft/4 db;
– 50g gyertyahomok, 163 Ft/50g (Hobbyművész, Kreatív Ötletek Boltja)
– metálfényű gyöngy, 100 Ft/10 g (Gyöngy-Ház, ESKÁ Műhely)

Ha kommentelni, beszélgetni, vitatkozni szeretnél, vagy csak megosztanád a véleményedet másokkal, az nlc Facebook-oldalán teheted meg.

Címlap

top